YPG: Ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» – Το αρνείται η Άγκυρα

YPG: Ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» – Το αρνείται η Άγκυρα

Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων κοντά σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, που ελέγχονται από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG), ισοδυναμεί με μια «κήρυξη πολέμου» που μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις στις επόμενες μέρες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Σίπαν Χέμο, διοικητής της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι η στρατιωτική προετοιμασία της Τουρκίας είναι ένα νόμιμο μέτρο ενάντια στην απειλή που θέτουν οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή Αφρίν. Διεμήνυσε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε εχθρική κίνηση.

«Αυτή δεν είναι μια κήρυξη πολέμου. Προετοιμαζόμαστε ενάντια σε δυνητικές απειλές», τόνισε ο Κουρτουλμούς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς. «Είναι ένα νόμιμο μέτρο ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε.

«Ο πρωταρχικός στόχος τους (του YPG) συνιστά μια απειλή για την Τουρκία και αν η Άγκυρα δει μια κίνηση του YPG στην βόρεια Συρία που εγείρει μια απειλή για την Τουρκία θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Παράλληλα προειδοποίησε τις κουρδικές δυνάμεις να μην προσπαθήσουν να εκδιώξουν τους Άραβες και Τουρκμένους κατοίκους της πόλης Τελ Ριφάτ, που βρίσκεται κοντά στην Αφρίν.

«Αυτές (οι τουρκικές) προετοιμασίες έχουν φτάσει στο επίπεδο μιας κήρυξης πολέμου και μπορεί να οδηγήσουν στο ξέσπασμα πραγματικών συγκρούσεων εντός των επόμενων ημερών», τόνισε ο Χέμο με σχόλια του στο Ρόιτερς.

«Δεν θα παραμείνουμε απαθείς ενάντια σε αυτήν την πιθανή επιθετικότητα», σημείωσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter