Υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη η Ειρήνη Τζίβα

Υπό 24ωρη αστυνομική  φύλαξη η Ειρήνη Τζίβα

Υπό εικοσιτετράωρη φύλαξη βρίσκεται πλέον η αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Οι ύποπτες κινήσεις που καταγράφηκαν έξω από το διαμέρισμα της εισαγγελικής λειτουργού η οποία διενεργεί έρευνα για διάπραξη κακουργημάτων και την τυχόν σύνδεσή τους με «βρομερά απόνερα» του ναρκόπλοιου «Noor 1» κινητοποίησαν άμεσα αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Η αστυνομία φρουρεί πλέον την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η κ. Τζίβα, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από ανακριτικό υπάλληλο της ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό δύο «κυρίων» που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινούνται ύποπτα ακριβώς έξω από το διαμέρισμα της εισαγγελέα, έχουν ήδη εξεταστεί μάρτυρες, όπως η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες, ενώ αναμένεται να κληθεί και η ίδια η κ. Τζίβα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη και η εισαγγελέας ενημέρωσε με επιστολή της τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, καθώς ήταν προφανές ότι οι δύο άντρες, που αναζητούνται πλέον από την αστυνομία, μπήκαν στην πολυκατοικία μόνο και μόνο για να φτάσουν στο διαμέρισμα της κ. Τζίβα και βεβαίως κάτι άλλο είχαν σκοπό να κάνουν από αυτό που ισχυρίστηκαν όταν τους αντιλήφθηκε η διαχειρίστρια.

Στην επιστολή της προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η εισαγγελέας, η οποία πριν από μερικούς μόλις μήνες βρέθηκε στη δίνη ενός κυκλώνα πιέσεων και έμμεσων πλην σαφέστατων απειλών από διάφορους κύκλους λόγω της ενασχόλησής της με δικογραφίες που συνδέονται με το «Noor 1», περιγράφει λεπτομερώς τις κινήσεις των δύο «εισβολέων» καθώς, για κακή τους τύχη, καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται έξω από το διαμέρισμά της.

Προφανώς οι δύο άντρες δεν γνώριζαν την ύπαρξη της κάμερας καθώς είχε τοποθετηθεί πολύ πρόσφατα. Από τις κινήσεις τους, δε, προκύπτει εξόφθαλμα ότι ακριβώς αυτή η κάμερα τους απέτρεψε να μπουν στο διαμέρισμα της εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα η Ειρήνη Τζίβα στην επίμαχη επιστολή της, αφού γνωστοποιούσε το αντικείμενο της υπόθεσης που χειρίζεται η οποία αφορά πρόσωπα που συνδέονται με τη μεταφορά τόνων λευκού θανάτου με το «Noor 1» από τον Περσικό κόλπο στην Ελλάδα, ενημέρωνε πως δύο άτομα εισήλθαν στην πολυκατοικία της την 16η του περασμένου Οκτωβρίου στις 12.45 και αφού ανέβηκαν με το ασανσέρ στον τρίτο όροφο όπου διαμένει, όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα ασφαλείας έσπευσαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με τα καπέλα τζόκερ που φορούσαν. Η κίνησή τους αυτή καταγράφηκε ευκρινώς από την κάμερα ασφαλείας.

Αμέσως μετά ανέβηκαν στον τέταρτο και τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας, από τον οποίο στη συνέχεια κατέβηκαν στο ισόγειο. Εκεί έπεσαν πάνω στη διαχειρίστρια και όταν τους ρώτησε τι κάνουν μέσα στην πολυκατοικία, της είπαν ότι είχαν μπει για να αφήσουν διαφημιστικά φυλλάδια στα διαμερίσματα.

Οι δύο άντρες όμως δεν κρατούσαν φυλλάδια ούτε κουβαλούσαν κάποιο σακίδιο μέσα στο οποίο ενδεχομένως να τα είχαν, ενώ σε κανένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας δεν βρέθηκαν ριγμένα διαφημιστικά φυλλάδια.

Εύλογα λοιπόν η έμπειρη εισαγγελέας θορυβήθηκε, ενημέρωσε τη ΓΑΔΑ, υπέδειξε στην αστυνομία πού ακριβώς βασίζονταν οι υποψίες της ότι απειλείται η ζωή της και απολύτως δικαιολογημένα ζήτησε επισήμως τη φύλαξη του σπιτιού της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω επιστολή της προς τις αρμόδιες αρχές η κ. Τζίβα αναφέρεται και στη μερίδα του Τύπου και δη σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα που έχουν καταφερθεί εναντίον της εξαιτίας ακριβώς της επιμονής της να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνά της ανεξάρτητα από το εάν προκαλεί ενόχληση σε ισχυρούς οικονομικούς και όχι μόνο παράγοντες.

Τα εγκλήματα και η έρευνα

Στο μεταξύ, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες για εκπαραθύρωσή της (με αιτήσεις εξαίρεσης και μηνύσεις) από τη μεγάλη έρευνα που διενεργεί, η εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει μεθοδικά το έργο της διαφυλάττοντας παράλληλα τη μυστικότητα των κινήσεών της προκειμένου να αποφευχθούν και νέα… προσκόμματα από πλευράς εμπλεκόμενων προσώπων.

Οι κλητεύσεις βέβαια συγκεκριμένων προσώπων για κατάθεση σχετικά με νεφελώδη σημεία της υπόθεσης που συνδέονται με τα κακουργήματα τα οποία ερευνά, όπως είναι το λαθρεμπόριο και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνουν μυστικές, καθώς οι μάρτυρες έγιναν αντιληπτοί εφόσον εξετάστηκαν στο γραφείο της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Χωρίς να μπορεί κανείς να προκαταλάβει τα αποτελέσματα της έρευνας της εισαγγελέα, οι πληροφορίες λένε ότι για κάποια από τα πρόσωπα που εξετάστηκαν από την κ. Τζίβα υπάρχουν ικανές ενδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, δηλαδή στην κλήτευσή τους ως υπόπτων για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι πέραν των κενών σε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, που παραπέμπουν σε εμπλοκή τους στη διάπραξη ποινικά κολάσιμων πράξεων οι οποίες με φόντο το μακρινό Ντουμπάι συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων και με εξόφθαλμο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την έκβαση της υπόθεσης θα καθορίσουν και συγκεκριμένα στοιχεία που αναμένει η εισαγγελική λειτουργός έπειτα από κινήσεις που έχει κάνει για να μπορέσει να ενώσει τα κομμάτια ενός παζλ που σκορπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και εταιρείες σε κοντινά ή και πολύ μακρινά σημεία του πλανήτη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter