Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιείται ο Φωκάς – Το ανακοίνωσε μέσω τηλεόρασης

Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιείται ο Φωκάς – Το ανακοίνωσε μέσω τηλεόρασης

Ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Αριστείδης Φωκάς, που -τυπικά τουλάχιστον- ανήκει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων. Την ίδια στιγμή, με το ένα πόδι εκτός Ένωσης Κεντρώων φαντάζει και ο Γιάννης Σαρίδης, σενάριο που αν πραγματοποιηθεί θα σημάνει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Έκπληκτο δήλωνε στους διαδρόμους της Βουλής υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, καθώς πληροφορήθηκε ότι ο βουλευτής του κόμματος, Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε ανεξάρτητος στο κανάλι «Βεργίνα TV». Σε επικοινωνία με το εν λόγω κανάλι, η είδηση επιβεβαιώθηκε, με τον κ. Φωκά να τονίζει on air πως αύριο, Τετάρτη, θα γνωστοποιήσει την απόφασή του.

Η αναιτιολόγητη ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά σε συνδυασμό με την σοβαρή πιθανότητα αποχώρησης του Γιάννη Σαρίδη από την Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων θα έχουν ως παρεπόμενο τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, η οποία αριθμεί έξι βουλευτές.

Σήμερα, συνεδρίασε η Κ.Ο. χωρίς να βγει «λευκός καπνός» σχετικά με την αντίδραση του κ. Σαρίδη για τις κωμικοτραγικές δηλώσεις του Δ. Καβαδέλλα αναφορικά με την άρνησή του να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρίδης παραιτήθηκε και από γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη μετά το περιστατικό με τον κ. Καβαδέλλα.

Με την αποχώρηση των Φωκά και Σαρίδη, ο αριθμός των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων πέφτει κάτω από το πλαφόν των πέντε βουλευτών που απαιτούνται βάσει του Κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση Κ.Ο. και κατά συνέπεια δεν θα απολαμβάνει τα αντίστοιχα κοινοβουλευτικά προνόμια.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος»

Ανακοίνωση εξέδωσε για την επικείμενη ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά ο Βασίλης Λεβέντης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του δεν κινδυνεύει, καθησυχάζοντας τον ελληνικό λαό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter