Υποδοχή στα Ελληνικά για τον Τέρενς Κουίκ στο Αυστραλιανό κοινοβούλιο (Video)

Υποδοχή στα Ελληνικά για τον Τέρενς Κουίκ στο Αυστραλιανό κοινοβούλιο (Video)

Στα ελληνικά καλωσόρισαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, η ομογενής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής αυστραλο-ελληνικής φιλίας, βουλευτής Τζούλια Μπανκς και ο ομογενής βουλευτής Στιβ Γεωργανάς. 

Το καλωσόρισμα ενός ξένου πολιτικού έγινε για πρώτη φορά στα ιστορικά του κοινοβουλίου στη μητρική γλώσσα του επισκέπτη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού.

Όλοι οι βουλευτές χειροκρότησαν προς το θεωρείο των επισήμων όπου βρισκόταν ο κ. Κουίκ με την ελληνική αποστολή, με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της Βουλής να νεύουν έναν απλόχερο χαιρετισμό.

https://www.facebook.com/steve.georganas/videos/1522529317820547/

Ο κ. Κουίκ σηκώθηκε από τη θέση του και έκανε την κίνηση του «ευχαριστώ», για να πει αργότερα στους βουλευτές που συγκροτούν την κοινοβουλευτική επιτροπή αυστραλο-ελληνικής φιλίας, παρουσία της υπουργού Εξωτερικών Τζούλι Μπίσιοπ: «Σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε στην ολομέλεια του κοινοβουλίου σας. Οι ελληνικές προσφωνήσεις και τα χειροκροτήματα, δεν αφορούσαν εμένα, αλλά την Ελλάδα και την Ελληνική Δημοκρατία. Την πατρίδα μου τιμήσατε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Απόδειξη και των ανέφελων, των εξαιρετικών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Στάθη σε ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή. Σε περιμενω στην πατρίδα τον Ιούλιο”, έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Κουίκ.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Αυστραλίας ήταν αφιερωμένη στις ερωτήσεις βουλευτών προς τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησής του, «μέσα σε κλίμα που “κτυπούσε” στιγμές έντονων εντάσεων», παρατηρείται στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνεται πως, όπως συμφώνησαν μετά οι δύο Αυστραλοί βουλευτές που τον καλωσόρισαν, «για δύο λεπτά υπήρξε η απόλυτη συμφιλίωση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης χάρη στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter