Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Μαντούβαλο στην σπείρα των ναρκωτικών των τζιχαντιστών

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Μαντούβαλο στην σπείρα των ναρκωτικών των τζιχαντιστών

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής το 2014, με τον συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε στην Αττική και διακινούσε το αμφεταμινούχο χάπι Captagon, γνωστό ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών». 

Μάλιστα, και σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, και το left.gr ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου (φωτο) που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του. Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός διαφεύγει, όπως και ένας Αλβανός και ένας Τούρκος, τη σύλληψη. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Εντωμεταξύ, και όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» οι τόσο ο συνταξιούχος αστυνομικός, όσο και οι δυο συνεργάτες του διαφεύγουν της σύλληψης. Μάλιστα ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης χαπιών «Captagon» με το ψευδώνυμο «Αντρέας» και ο συνταξιούχος αστυνομικός, γνωστός ως «Σάκης» κατάφεραν κινηματογραφικά και την τελευταία στιγμή να ξεγλιστρήσουν από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. Ο πρώτος πήδηξε, σύμφωνα με μαρτυρία, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ανδρών του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε μέσα σε δασάκι δίπλα από το εργαστήριο της οργάνωσης στη Νέα Πέραμο.

Για την περίπτωση του αρχηγού περιγράφεται από άνδρα του ΣΔΟΕ στη δικογραφία: «Σε επιχείρηση στις 2 Μαρτίου 2017 στην οδό πλατείας Κύπρου στο Γαλάτσι, η γυναίκα του 47χρονου βγήκε από το σπίτι. Την πλησίασαν συνάδελφοι και τη ρώτησαν που βρίσκεται ο σύζυγός της. Τους απάντησε ότι είναι εντός της οικίας ασθενής. Μεταβαίνοντας στην οικία προς διαπίστωση των λεγομένων της δεν εντοπίστηκε ο αρχηγός, ενώ η πεθερά του, που βρισκόταν στο σπίτι, είπε ότι είχε πηδήξει στον ακάλυπτο χώρο από το μπαλκόνι. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του».

Λάτρης των διασκεδάσεων και των νυχτερινών κέντρων

Ο 53χρονος αστυνομικός, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο Facebook, ήταν λάτρης των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, από όπου συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα γνωστών τραγουδιστών. Σε επικοινωνία του «ΕΤ» με τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ειπώθηκε: «Όταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι. Δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο αστυνομικός είχε συνάντηση με τον «Αντρέα» σε καφέ της Γλυφάδας, όπου ο αρχηγός φέρεται να του είπε: «Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να βάζεις καύσιμα αλλιώς δεν θα σε φτάσουν». Οι Αρχές του αποδίδουν το ρόλο του υπεύθυνου «για την παροχή συμβουλευτικού έργου και την ανεύρεση και στρατολόγηση τεχνικού για τις εργασίες επί του σκάφους που θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εξωτερικό». Ένας από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 57 ετών με επάγγελμα τις επισκευές ταχυπλόων, φέρεται να επιστρατεύτηκε από τον αστυνομικό –κατ’ εντολή του αρχηγού- προκειμένου να φτιάξει κρύπτες στο ταχύπλοο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

“Εξαφανισμένος” στο Κολωνάκι και με ανάρτηση στο facebook

Και μπορεί να ξέφυγε κινηματογραφικά, αλλά ερωτήματα δημιουργούνται για το πως δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί αφού στις 8 Μαρτίου το απόγευμα, ο Αθανάσιος Μπαλασάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Η φωτογραφία ήταν από κατάστημα του Κολωνακίου και απ’ ότι φαίνεται κανείς δεν την αντιλήφθηκε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter