Υποστηρικτές του Brexit πετούν ψάρια στον Τάμεση! (Photos + Video))

Υποστηρικτές του Brexit πετούν ψάρια στον Τάμεση! (Photos + Video))

Υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση άδειασαν σήμερα καφάσια με μπακαλιάρους στον ποταμό Τάμεση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για τη μεταβατική περίοδο, η οποία, όπως υποστηρίζουν, προδίδει τον κλάδο της αλιείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μετάβασης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Βρετανία συμφώνησε να παραμείνει εντός της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ για περίπου 20 μήνες μετά την έξοδο της Βρετανίας στις 29 Μαρτίου του 2019.

Στη Σκοτία, βουλευτές από το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα στηρίξουν την τελική συμφωνία για το Brexit εάν η Βρετανία δεν αποχωρήσει τελείως από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική.

Οι αλιείς κατηγορούν την ΚΑΠ για πολιτικές, που σύμφωνα με τους ίδιους, θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τον κλάδο τους.

«Η ΚΑΠ αναγκάζει τους Βρετανούς αλιείς να απορρίπτουν τα μισά από τα ψάρια που πιάνουν… Πρέπει να πιάνουν και να σκοτώνουν περισσότερα απλά και μόνο για να βρουν το ‘σωστό’ είδος που τις ποσοστώσεις τους επιτρέπουν να κρατήσουν», δήλωσε ο Άλαν Χέιστινγκς, από την οργάνωση Fishing for Leave.

«Το Brexit θα επέτρεπε μια αλλαγή στη νέα πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, περιορίζοντας το χρόνο στη θάλασσα με αντάλλαγμα την εκφόρτωση όλων των αλιευμάτων, προκειμένου τα σκάφη να αλιεύουν λιγότερα ψάρια αλλά να εκφορτώνουν περισσότερα, προσφέροντας ένα λαμπρό μέλλον για την αλιεία, τους αλιείς και τις παράκτιες κοινότητες».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας από τους θερμότερους υπέρμαχους του Brexit, και άλλοι υποστηρικτές άδειασαν καφάσια με μπακαλιάρους στο ποτάμι ως διαμαρτυρία ενάντια στις ποσοστώσεις που, όπως υποστηρίζουν, τους αναγκάζουν να απορρίπτουν αλιεύματα που είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

«Είναι τελείως τραγικό, τι σπατάλη», δήλωσε ο Φάρατζ σε δημοσιογράφους καθώς πέταξε ψάρια από ένα μικρό αλιευτικό σκάφος στον ποταμό Τάμεση έξω από το κοινοβούλιο. «Εννέα τοις εκατό της ποσόστωσης για τον μπακαλιάρο είναι όλο κι όλο αυτό που παίρνει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τρομερό αυτό; Μου σπαράσσει την καρδιά να το βλέπω αυτό, αλλά συμβαίνει σε τεράστια κλίμακα σε όλη τη χώρα. Μπορεί ο κόσμος, παρακαλώ, να ξυπνήσει;»

Οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά από το κοινοβούλιο, διαπλέοντας τον Τάμεση με ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.

Ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, βουλευτής των Συντηρητικών που είναι υπέρμαχος του Brexit, προσέλκυσε πλήθη δημοσιογράφων σε μια αποβάθρα στο κεντρικό Λονδίνο προκειμένου να δουν να περνά το σκάφος και εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο στις κοινότητες των αλιέων.

«Το θέμα δεν είναι να ταράξουμε τα νερά, είναι να υπερασπιστούμε σημαντικές κοινότητες σε όλη τη χώρα», δήλωσε σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς εάν ανησυχεί μήπως δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση της Μέι με αυτή τη διαμαρτυρία.

Δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόρριψη των ψαριών στο ποτάμι, αλλά χαρακτήρισε τη συμφωνία μετάβασης ‘λάθος’, μολονότι προσωρινό.

«Η συμφωνία μετάβασης δεν είναι μια καλή συμφωνία, αλλά εάν αυτό οδηγήσει σε ένα σωστό τελικό καθεστώς, είναι κάτι που πολλοί μπορούν να αντέξουν, αν και απρόθυμα», δήλωσε ο Ρις-Μογκ.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter