Υπόθεση επίθεσης στον Κωνσταντινέα: Χωρίς άδεια λειτουργίας ο σύνδεσμος οπαδών «Bulldogsclub»

Υπόθεση επίθεσης στον Κωνσταντινέα: Χωρίς άδεια λειτουργίας ο σύνδεσμος οπαδών «Bulldogsclub»

Kοινοποιήθηκε και στην ΕΠΟ η έκθεση της Αστυνομίας για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά οκτώ άτομα για παράβαση του άρθρου 41, 41Β του νόμου 2725/199 «Περί Αθλητικής Βίας» και των άρθρων 45, 309, 33 και 361 Π.Κ. για «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη, Απειλή, Απρόκλητη, Εξύβριση κατά συναυτουργία».

Στην έκθεση αναφέρεται ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα για το Κύπελλο της ΕΠΣ Μεσσηνίας μεταξύ της Καλαμάτας και του Πάμισου Μεσσηνίας, έλαβαν χώρα επεισόδια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το γήπεδο και συγκεκριμένα στην οδό Καλλιπατείρας 22, σε σύνδεσμο που συχνάζουν οργανωμένοι οπαδοί. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που βρήκαν πεσμένο στο έδαφος τον βουλευτή και «επί τόπου ακινητοποιήθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι προσήχθησαν στην υπηρεσία μας». 

Ο Κωνσταντινέας κατέθεσε πως αρχικά δέχθηκε απρόκλητη λεκτική επίθεση από τον έναν κατηγορούμενο, αλλά και απ’ άλλους οπαδούς, τους οποίους προφανώς δεν γνώριζε, και στην συνέχεια «το σύνολο της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, αφού του έκλεισαν το δρόμο, αναγκάζοντας τον να αποβιβαστεί από τη μοτοσυκλέτα του, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν ρίχνοντας τον στο έδαφος. Όπως κατέθεσε ο παθόντας, τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν περί τα 25-30…». Η αστυνομία στην συνέχεια συνέλαβε και άλλους οπαδούς, ενώ «διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε ισόγειο γραφείο, όπου διαπιστώθηκε να υφίσταται σύνδεσμος- λέσχη φίλων του αθλητικού σωματείου του ΠΣ Καλαμάτας με την ονομασία «BULLDOGS», χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή- αναγνώριση από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Κατόπιν τούτου συνελήφθη ο φερόμενος ως πρόεδρος του συλλόγου, κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 41Β του ν. 2725/99 «Περί Αθλητικής Βίας». Επίσης, για το αυτό αδίκημα, κατηγορήθηκε και ο προσωρινά υπεύθυνος του εν λόγω συνδέσμου- λέσχης φίλων ο οποίος και παρέδωσε ένα βιβλίο με την ένδειξη «Γενικό βιβλίο BULLDOGSCLUB». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter