Υπόθεση Φλώρου: Εμπλοκή και δικηγόρων δείχνει η ποινική προκαταρκτική εξέταση

Υπόθεση Φλώρου: Εμπλοκή και δικηγόρων δείχνει η  ποινική προκαταρκτική εξέταση

Ακόμη και την εμπλοκή δικηγόρων φέρεται να περιλαμβάνει η υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου με πλαστά έγγραφα, για την οποία η Εισαγγελία Διαφθοράς, επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ήδη το κατώφλι της Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν περάσει γιατροί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των πλαστών γνωματεύσεων που φέρονται να περιέχονταν στο φάκελο του κ. Φλώρου.

Το documentonews.gr, είχε δημοσιοποιήσει την ΕΔΕ που είχε συντάξει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Νίκος Γεωργακούλιας, έπειτα από εντολή της 1ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) στις 31 Αυγούστου 2018. Σκοπός της ΕΔΕ ήταν να «διακριβωθούν τυχόν παρατυπίες ή παράνομες πράξεις οι οποίες σχετίζονται με την έκδοση πιστοποιητικών σχετικών με την κατάσταση της υγείας του κ. Φλώρου Αριστείδη».

Η ΕΔΕ επέρριπτε ευθύνες σε δύο γιατρούς του Ευαγγελισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ, η αποφυλάκιση βασίστηκε σε πλαστά πιστοποιητικά, καθώς η υποτιθέμενη μελέτη ύπνου του κ. Φλώρου στην πραγματικότητα ανήκε σε άλλον ασθενή, ο οποίος όντως παρουσίαζε αυξημένο αριθμό απνοιών.

Παραποιημένη ήταν επίσης η σπιρομέτρηση που είχε προσκομίσει ο κ. Φλώρος, ενώ από όσα αναφέρονται στην ΕΔΕ προκύπτει ότι πλαστογραφήθηκαν και υπογραφές γιατρών του Ευαγγελισμού.

Ερωτήματα όμως γεννώνται και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς στην περίπτωση του κ. Φλώρου έγινε δεκτό πιστοποιητικό ιατρού του Ευαγγελισμού σχετικά με υποτιθέμενες κρίσεις επιληψίας του κ. Φλώρου. Με τη μόνη διαφορά ότι ο γιατρός του Ευαγγελισμού χορήγησε το πιστοποιητικό βασιζόμενος σε εξέταση ιδιώτη γιατρού, δίχως να πραγματοποιήσει ο ίδιος τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter