Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Σκανδαλώδεις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών, καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης

Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Σκανδαλώδεις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών, καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης

Τις σκανδαλώδεις παραλείψεις των αρμοδίων αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής,του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην βουλευτή, Νίκου Γεωργιάδη, καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας ( με κοινοποίηση και προς Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) για όσα αλά Siemens διαδραματίστηκαν στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Documento και βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, την οποία είχε αποκαλύψει με δημοσιεύματα το Hot Doc, ενώ στη συνέχεια υπέβαλλε και μηνυτήρια αναφορά , υπενθυμίζει το γεγονός της παρ΄ολίγον αρχειοθέτησης της υπόθεσης από τον εισαγγελέα, Δημήτριο Γκύζη, ο οποίος μετά από τρίμηνη διερεύνηση της υπόθεσης λανθασμένα γνωμοδότησε πως έπρεπε εξ αρχής η δικογραφία να αρχειοθετηθεί, με την αιτιολογία της δήθεν παραγραφής των αδικημάτων του Νίκου Γεωργιάδη.

Μάλιστα, ούτε ο κ. Γκύζης ούτε το 3ο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων που διεξήγαγε την προανακριτική έρευνα δεν είχαν αιτηθεί δικαστική συνδρομή από τις Μολδαβικές Αρχές.

Η εισήγηση του κ. Γκύζη για αρχειοθέτηση δεν εγκρίθηκε από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Δημήτριο Πιέρρο, με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να δίνει εντολή για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κατηγορουμένου, Νίκου Γεωργιάδη. Η υπόθεση χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Στέφανο Μπαξεβάνη, ο οποίος έστειλε στο ακροατήριο τον πρώην βουλευτή της ΝΔ με τα αδικήματα της ασέλγειας με ανήλικο άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατά συρροή, η δε μία εκ των συρρεουσών πράξεων τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη συμπεριλαμβάνοντας ποινική δίωξη για «πράξη τελεσθείσα κατά συνήθεια».

Την ημέρα όμως εκδίκασης της υπόθεσης, η έδρα οδηγήθηκε σε αναβολή καθώς δεν είχε ευοδωθεί διαδικασία δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες μολδαβικές Αρχές, αφού εκτός από τους Μολδαβούς μάρτυρες -δηλαδή τα φερόμενα ως θύματα του Ν. Γεωργιάδη- έλλειπαν από τη δικογραφία όλα τα απαραίτητα δικαστικά έγγραφα των Μολδαβικών Δικαστηρίων που πρέπει να μεταφραστούν στα ελληνικά.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά ,που υποβλήθηκε από τον Γιάννη Απατσίδη, πληρεξούσιο δικηγόρο του Κώστα Βαξεβάνη, επισημαίνονται τα εξής τέσσερα σημεία:

α) προφανώς οι κλήσεις των μαρτύρων στο εξωτερικό (θυμάτων κ.λπ.), είτε δεν απεστάλησαν καθόλου, είτε δεν παραλήφθηκαν από τις Μολδαβικές αρχές, είτε παραλήφθηκαν, αλλά δεν απεστάλησαν πίσω τα αποδεικτικά επίδοσης,

β) ούτε η Εισαγγελία, αλλά ούτε το 3ο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, ζήτησε την άμεση δικαστική συνδρομή από τις Μολδαβικές αρχές,

γ) τα εντός της δικογραφίας έγγραφα ήταν εξόχως ελλιπή συγκριτικά πάντοτε με τον όγκο του αποδεικτικού υλικού (έγγραφα, dvds, κ.λπ.),

δ) ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Στέφανος Μπαξεβάνης, ο οποίος διατάχθηκε να ασκήσει την ποινική δίωξη, με παραγγελία του Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κ. Δημήτριου Πιέρρου, δεν εφάρμοσε αυτεπαγγέλτως την παρ. 1 του άρθρου 327 Κ.Π.Δ., βάσει της οποίας ο εισαγγελέας, εκτός από τις αποδείξεις που έχουν συλλεγεί κατά την ανάκριση, μπορεί να προσκομίσει στο ακροατήριο νέους μάρτυρες και άλλες αποδείξεις, δηλαδή δεν έδωσε εντολή να μεταφραστούν τουλάχιστον τα εντός της δικογραφίας ξενόγλωσσα έγγραφα, εάν όχι να ζητήσει δικαστική συνδρομή.

Όπως σημειώνεται και στην αναφορά, όλα τα παραπάνω στοιχεία παραπέμπουν στις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει για την κωλυσιεργία της εκδίκασης του πολύκροτου σκανδάλου Siemens, με κίνδυνο οι αδικοπραξίες να παραγραφούν.

Ο Κώστας Βαξεβάνης , ως έχων συμφέρον, αιτείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα να εκτελεστεί άμεσα η δικαστική συνδρομή, όπως επίσης να διερευνηθεί άμεσα εάν οι προαναφερόμενες κλήσεις των μαρτύρων πράγματι απεστάλησαν στο εξωτερικό, και ποιος φέρει ευθύνη για την μη προσέλευση τους στην Ελλάδα. Επίσης, αίτημα του κ. Βαξεβάνη είναι να συμπεριληφθεί στη δικογραφία το συνημμένο στικάκι που εμπεριέχει όλα τα έγγραφα που αποτελούν αποδεικτικό υλικό, προερχόμενο από τις Μολδαβικές αρχές, με τον δημοσιογράφο να ζητά παράλληλα την αστραπιαία μετάφραση των σχετικών εγγράφων. Τέλος, ο εκδότης της εφημερίδας Documento αιτείται να κληθούν συμπληρωματικοί μάρτυρες κατηγορίας από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ενώ εφιστά την προσοχή στα Πειθαρχικά Όργανα για τον τυχόν πειθαρχικά αδικήματα, που εκθέτουν την Χώρα μας διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε , την περασμένη Δευτέρα, για τις 6 του ερχόμενου Ιουνίου, καθώς όπως είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου και συμφώνησε και ο εισαγγελέας της έδρας, δεν έχει ευοδωθεί ακόμα “η διαδικασία δικαστικής συνδρομής που έχει κινηθεί και αφορά σε βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης , όπως είναι οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως παθόντες”, αλλά και γιατί έγγραφα της δικογραφίας “είναι ανεπικύρωτα και δεν είναι δυνατόν να αναγνωστούν και να αξιολογηθούν”.

Οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν μάλιστα κλητεύσει ως μάρτυρα, ούτε τη δικηγόρο της ΜΚΟ La Strada ,Ναταλία Μπαϊράμ, της οποίας όλα τα στοιχεία ήταν γνωστά καθώς έχει καταθέσει στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, δεδομένου ότι είχε αναλάβει στο παρελθόν την εκπροσώπηση ανήλικων αγοριών που φέρονται ως θύματα του Ν.Γεωργιάδη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter