Υπουργείο Εργασίας: Μας στηρίζουν SPD, Die Linke, Πράσινοι

Υπουργείο Εργασίας: Μας στηρίζουν SPD, Die Linke, Πράσινοι

Τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Βερολίνο με βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής. Πρόκειται για τους: Carsten Schneider, Norbert Spinnrad και Axel Sch?fer από το SPD, τους: Lisa Paus, Gerhard Schick και Jans-Christian Kindler από τους Πράσινους και, τέλος, τους: Susanna Karawanskij, Roland Claus και Axel Troost από το Die Linke.

Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνέπειες της εργασιακής απορρύθμισης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει, ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης έτυχαν της θερμής υποστήριξης των βουλευτών των τριών γερμανικών κομμάτων.

«Η ελληνική κυβέρνηση παλεύει ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η υπουργός Εργασίας στο Βερολίνο παρακολουθεί τις εργασίες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter