Υπουργείο Εργασίας: Περισσότεροι από 198.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν αυξημένη επικουρική σύνταξη

Υπουργείο Εργασίας: Περισσότεροι από 198.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν αυξημένη επικουρική σύνταξη

«Από την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, περισσότεροι από 198 χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν αυξημένη επικουρική σύνταξη, με όφελος που φτάνει έως και τα 83 ευρώ τον μήνα, αφού η κυβέρνηση κατάφερε, μέσω διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και με όπλο την πλεονασματική λειτουργία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, να ξεπεράσει το πρόβλημα μιας δεσμευτικής, από το 2011, παρακράτησης για το ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις».

Τα παραπάνω επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που, σύμφωνα με το υπουργείο, «επιχειρούν να δημιουργήσουν παντελώς ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τις συντάξεις και τις παρακρατήσεις της εισφοράς υπέρ ΑΚΑΓΕ, η οποία έχει επιβληθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει: «Κανένα ζήτημα δεν υπάρχει αναφορικά με την παρακράτηση ΑΚΑΓΕ στις κύριες συντάξεις, καθώς η διάταξη του άρθρου 14, παρ. 2α, του Ν. 4387/16, αναφέρει ρητά ότι οι συντάξεις “συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2014”. Επομένως, εφαρμόζονται οι κανόνες, ως είχαν. Άλλοι ισχυρισμοί σχετικά με τον τρόπο του επανυπολογισμού των συντάξεων είναι πλήρως ανυπόστατοι. Ο υπολογισμός έχει γίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/2016 και την αντίστοιχη υπουργική απόφαση, η οποία είχε εκδοθεί».

«Όσοι εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα εκτίθενται διπλά, καθώς αποκαλύπτουν την πλήρη άγνοιά τους για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις συντάξεις και το ΑΚΑΓΕ» προσθέτει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter