Υπουργείο Εργασίας: Ψεύδη τα περί παγώματος των εφάπαξ

Υπουργείο Εργασίας: Ψεύδη τα περί παγώματος των εφάπαξ

Πηγές του υπουργείου Εργασίας διαψεύδουν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” περί παγώματος των εφάπαξ, από την παρούσα κυβέρνηση, τα τελευταία δύο χρόνια.

«Με το νόμο 4387/16 επανήλθε το κοινωνικά δίκαιο μέτρο της κατ’ εξαίρεση επίσπευσης απονομής εφάπαξ, που προβλέπει ότι ένας δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί παράκαμψης της σειράς προτεραιότητας, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι (άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνιες παθήσεις, γονείς και νόμιμοι κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία), οι οποίοι εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή», διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα, οι πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι «καλό θα είναι, όσοι υιοθετούν με μεγάλη ευκολία πηχυαίους τίτλους περί ”ρουσφετιών”, να μην συγχέουν τα δικά τους πεπραγμένα δεκαετιών με την παρούσα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «από τις 31/08/2013 έως τις 31/06/2016, η διαδικασία απονομής εφάπαξ είχε διακοπεί. Ο λόγος είναι ότι ο μαθηματικός τύπος που είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ οδηγούσε σε εφάπαξ ύψους 5-10.000 ευρώ για τους δικαιούχους. Η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή ενός νέου μαθηματικού τύπου, με αποτέλεσμα η εφάπαξ παροχή να ανέρχεται σε 23.700 ευρώ κατά μέσο όρο. Από την 01/07/2016 έως τις 31/12/2016, έχουν απονεμηθεί 14.374 εφάπαξ».

«Επομένως, το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που αναφέρει ότι, “επί δύο χρόνια, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., οι χορηγήσεις έχουν παγώσει” είναι καταφανώς ψευδές», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Και προσθέτουν ότι, «έως τον Ιούνιο 2017, θα έχει χορηγηθεί το σύνολο των εφάπαξ βοηθημάτων, που υπολογίζονται σε 24.500 κατά προσέγγιση.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση έρχεται να δώσει οριστικά λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους επί σειρά ετών». «Αυτό», όπως σημειώνουν, «προκαλεί δυσανεξία στην αντιπολίτευση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που την στηρίζουν». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter