Υπουργείο Εργασίας: Πως θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων

Υπουργείο Εργασίας: Πως θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων

Τον τρόπο αξιοποίησης 1160 ακινήτων που ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία και βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα περιέγραψε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε πρώτη φάση ανακοίνωσε πως θα αξιοποιηθούν 120 ακίνητα που βρίσκονται στην Αθήνα με δημόσια πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Δημοσίου για να κάνουν χρήση τους.

Επίσης θα υπάρξει πιλοτικό σχέδιο για 24 κτίρια, εμβληματικού χαρακτήρα και τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης

Εντός του 2018 θα υπάρξει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός έτσι ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η αξιοποίησή τους θα γίνει σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Όπως τονίστηκε από τον τεράστιο όγκο των κτιρίων, περίπου το 49% είναι κενά και μόλις το 14% είναι μισθωμένα.

Μόνον στην Αττική υπάρχουν 652 κτίρια από τα οποία η καταγραφή έδειξε ότι το 25% είναι ερείπια και το 30% διατηρητέα.

Εάν σήμερα γινόταν πώληση των κτιρίων, οι εκπρόσωποι της Αρχιτεκτονικής Σχολής επισήμαναν ότι τα ταμεία θα εισέπρατταν μόλις το 25% της τιμής τους. Γι αυτό σε κανένα κτίριο δεν θα γίνει πώληση αλλά μόνον μισθώσεις

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την αξιοποίηση των κτιρίων με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, δηλαδή από τα έσοδά τους να μπορούν να στηριχθούν υπηρεσίες, για ειδικές ομάδες πολιτών όπως είναι άποροι, άστεγοι, μετανάστες, ηλικιωμένοι και άλλοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter