Υπουργείο Οικονομίας προς Μπακογιάννη: Προσπαθείτε να κρύψετε το στρατηγικό αδιέξοδο της Ν.Δ.

Υπουργείο Οικονομίας προς Μπακογιάννη: Προσπαθείτε να κρύψετε το στρατηγικό αδιέξοδο της Ν.Δ.

«Είναι προφανές πως η κυρία Μπακογιάννη προσπαθεί για μία ακόμη φορά να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, πίσω από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας έρευνες που βασίζονται στις εκτιμήσεις του ΣΕΒ και όχι στις πραγματικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

Αυτό σχολίασαν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν αγγίξει το 2,1 δισ. ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Επιπλέον ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα δείχνει ότι τον Αύγουστο του 2017 αυξήθηκε στις 99,0 μονάδες από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο του 2017 και 91,8 μονάδες το 2016. Ακόμα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής (PMI) σημειώνει άνοδο 6% για το πρώτο επτάμηνο του 2017 από -1,9% το 2014, τόνισαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας: «Οι πολιτικές σκοπιμότητες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να σχετικοποιήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυρία Μπακογιάννη, με αφορμή την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum που κατατάσσει την Ελλάδα στην 87η θέση για την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας και ότι η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter