Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Με την σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Hellas Sat, τριπλασιάζονται τα οφέλη για την Ελλάδα

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Με την σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Hellas Sat, τριπλασιάζονται τα οφέλη για την Ελλάδα

Με την παρούσα σύμβαση τριπλασιάζονται τα οφέλη για την Ελλάδα και εξασφαλίζονται σημαντικά ανταλλάγματα για το ελληνικό δημόσιο, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της Hellas Sat. 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία μέσω της τομεάρχου της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σημείωσε ότι ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά αυτή που εξασφάλισε τη θεσμική έγκριση της μεταβίβασης του δορυφόρου από τον Ο.Τ.Ε. στην αγοράστρια εταιρεία Arabsat, διασφαλίζοντας την παραμονή στη χώρα του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου, οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ελληνικός λαός οφείλουν τις «ευχαριστίες» τους στον Αντώνη Σαμαρά, που με δική του υπογραφή -το 2013- ξεπουλήθηκε σε έναν διακρατικό οργανισμό μια επένδυση, (ο ελληνικός δορυφόρος δηλαδή), τον οποίο πλήρωσαν οι πολίτες.

«Ξεπερνά ακόμα και το όριο της γραφικότητας να αποζητούν κάποιοι δάφνες για ένα ξεπούλημα. Να θυμίσουμε ότι επί Σαμαρά δεν έγινε απολύτως καμία ενέργεια για την ανανέωση της σύμβασης, με αποτέλεσμα -καθώς η ζωή του δορυφόρου έφτανε στο τέλος του- να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απώλειας της τροχιακής θέσης της χώρας, ενώ και το Δημόσιο θα έμενε χωρίς σχετικές υπηρεσίες» υπογραμμίζουν κλείνοντας οι ίδιες πηγές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter