Υπουργικό στις 11:00 με γεμάτη ατζέντα

Υπουργικό στις 11:00 με γεμάτη ατζέντα

Γεμάτη είναι η ατζέντα της σημερινής, τελευταίας πριν τις γιορτές του Πάσχα, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα η οποία θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ., στη Βουλή.

Στην κορυφή αναμένεται να είναι τα θέματα της οικονομίας με αιχμή το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης αλλά και το αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τη μετά τα μνημόνια εποχή.

Από εκεί και μετά ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ και τις συνομιλίες στη Βιέννη. Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε χθες για το ίδιο θέμα τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ενώ σήμερα στις 13:00 θα ενημερώσει τη Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα στις 18:00 τον Βασίλη Λεβέντη.

Ειδικά για το ονοματολογικό της πΓΔΜ οι πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ να συναντιέται εκ νέου την εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα με τον ομόλογό του των Σκοπίων, ενώ παρά τη σχετική αναφορά του Ζ. Ζάεφ οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών δεν πρόκειται να συναντηθούν αν δεν υπάρξουν σοβαρότατες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα Ελληνοτουρκικά με αιχμή τις εξελίξεις στο θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη όπου η Κυβέρνηση εσχάτως έχει ανεβάσει τους τόνους έναντι του Τούρκου προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Β. Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση όπου η Αθήνα περιμένει την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε, πριν τη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο τελευταίος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα εντός της μεγάλης εβδομάδας υπάρχει προβληματισμός για το πότε και κυρίως για το αν ο πρωθυπουργός θα σηκώσει το τηλέφωνο να συνομιλήσει προσωπικά με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα.

Τέλος, στο σημερινό υπουργικό αναμένεται να γίνει και μια πρώτη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και η κουβέντα έχει ξεκινήσει για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα από την παρούσα Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter