Ζάεφ: Την Τρίτη ξεκινούν οι συνομιλίες με τα κόμματα – Συμφωνία ή εκλογές

Ζάεφ: Την Τρίτη ξεκινούν οι συνομιλίες με τα κόμματα – Συμφωνία ή εκλογές

Αύριο θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με τα υπόλοιπα κόμματα όπως διευκρίνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ μετά το χθεσινό «αδιέξοδο» στο δημοψήφισμα με ζητούμενο τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Ζάεφ, θα γίνει σαφές τις επόμενες ημέρες εάν υπάρχει κλίμα για μια συμφωνία με την αντιπολίτευση ώστε να επιτευχθεί στο κοινοβούλιο η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές με αντικείμενο την αλλαγή του ονόματος.

Πρόσθεσε πως υπάρχει η δυνατότητα πρόωρων εκλογών ως τελευταία λύση, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα των εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τι μπορεί να έπεται. Ελπίζω όμως πως θα πετύχουμε μια συμφωνία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν όλες οι προσπάθειες αποτύχουν και προκηρυχτούν εκλογές, τότε θα πραγματοποιηθούν πολύ γρήγορα. Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου, όπως είχε δηλώσει και χθες το βράδυ (σ.σ. Κυριακή). Σημείωσε πως οι ημερομηνίες πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο του 2019 στις οποίες θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Όπως είπε προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη υποστήριξη για συνταγματικές αλλαγές από τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, συμπληρώνοντας πας μετά τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.

Παράλληλα αναφερόμενος στην παρούσα συγκυρία κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δείξουν πολιτική ωριμότητα καθώς κανείς δεν έχει προσφέρει καμία εναλλακτική λύση με στόχο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ή κάποια άλλη συμφωνία που θα ήταν καλύτερη από αυτή που επετεύχθη με την Ελλάδα.

Πηγή: mia.mk

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter