Ζάεφ: Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι

Ζάεφ: Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι

Σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια μίλησε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως είπε ο κ. Ζάεφ το συγκεκριμένο σενάριο θα πρέπει να συζητηθεί στο εσωτερικό των δύο χωρών και αν γίνει δεκτό, τότε μπορούμε να έχουμε λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα κατέθεσε διάφορες εκδοχές για την εξεύρεση λύσης εκ των οποίων προκρίνεται μία όπως είπε χαρακτηριστικά και σε αυτήν θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Ζάεφ το συγκεκριμένο σενάριο θα πρέπει να συζητηθεί στο εσωτερικό των δύο χωρών και αν γίνει δεκτό, τότε μπορούμε να έχουμε λύση.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να έχουμε λύση μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, αλλά και αυτό να μην έχει γίνει διατηρεί πλέον μια πολύ καλή άνευ όρων σχέση με τον κ. Τσίπρα που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να συζητάνε και μετά τον Ιούνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τύπος της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για καλό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ και για συγκεκριμένη πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε λίγη ώρα αναμένεται η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση: 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως «Η “Μακεδονία” και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Με τον κ. Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες».

https://www.facebook.com/zaevzoran/photos/a.243039092931.174852.66035312931/10156560790102932/?type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter