Ζάκυνθος: Αποζημίωση 7.000 ευρώ σε γυναίκα που τραυματίστηκε σε σπασμένο πεζοδρόμιο

Ζάκυνθος: Αποζημίωση 7.000 ευρώ σε γυναίκα που τραυματίστηκε σε σπασμένο πεζοδρόμιο

Το κακό με τα διαλυμένα πεζοδρόμια, τις σχάρες υπονόμων και φρεατίων έχει παραγίνει. Σκουριασμένες, μισοκατεστραμμένες, με κενά στα οποία χωράει ακόμη και ένα μικρό παιδί, άλλες φορές ανύπαρκτες, αποτελούν αληθινές παγίδες. Τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί δεν είναι λίγα και συνήθως την πληρώνουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Την καταγραφόμενη κατάσταση έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου το οποίο επιδίκασε σε συμπολίτισσά μας το ποσο των 7.000€ περίπου μετά την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου για τον τραυματισμό της πριν από αρκετά χρόνια σε πεζοδρόμιο της πόλης, πέφτοντας σε υπό κατασκευή φρεάτιο χωρίς τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, τα περιστατικά τραυματισμών δεν είναι λίγα, ιδιαίτερα από ηλικιωμένους, συχνά με κατάγματα. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν κάθε φορά και οι μικροί μαθητές που κατηφορίζουν προς την οδό Αγίου Λαζάρου.

Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει από το Δήμο να επιληφθεί, ρίχνοντας έστω λίγη πίσσα στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να μην είναι τόσο ολισθηρό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγινε το παραμικρό ενώ κάποια στιγμή έλαβαν απάντηση να κρατιούνται, κατεβαίνοντας, από την κουπαστή παρακείμενης σκάλας!

Ζητούν επιτακτικά λύση, καθώς ο χειμώνας θα φέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα λόγω βροχών και θα είναι απαράδεκτο να συμβεί ένα ακόμη ατύχημα ή τραυματισμός ηλικιωμένου ή παιδιού.

Πριν λίγο διάστημα, διερχόμενος τραυματίστηκε όταν το πόδι του παγιδεύτηκε σε μισοκατεστραμμένη σχάρα ομβρίων υδάτων, λίγα μέτρα μακριά από την παραπάνω οδό, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να υποστεί ράμματα για το τραύμα του.

Στην έλλειψη φρεατίων, τα φθαρμένα σημεία και πεζοδρόμια και τη μη σωστή κλίση τους εντοπίζουν οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών το πρόβλημα και απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: imerazante.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter