Ζάκυνθος: Νεκρή caretta-caretta βρέθηκε στην παραλία του Τσιλιβί (Photos)

Ζάκυνθος: Νεκρή caretta-caretta βρέθηκε στην παραλία του Τσιλιβί (Photos)

Νεκρή βρέθηκε από κάτοικους της περιοχής μια θαλάσσια χελώνα του είδους Καρέτα καρέτα στην παραλία του Τσιλιβί. Η χελώνα δεν έφερε τραύματα ή ενδείξεις της αιτίας θανάτου.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές προκειμένου να την περισυλλέξουν και ακολούθως αφενός να την μελετήσουν ως προς το φύλλο και την ηλικία, και αφετέρου να προσδιορίσουν ακριβώς την αιτία θανάτου.

Από μελέτες που έχουν γίνει σε κατά τα άλλα υγιείς χελώνες που βρίσκονται νεκρές χωρίς τραύματα, η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία ή κατάποση πλαστικών. Κάθε χρόνο βρίσκονται νεκρές εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες στις παραλίες της Ελλάδας. 

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού τους και είναι ο κυριότερος λόγος που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. 

Όπως σε όλες τις θάλασσες έτσι και στη Μεσόγειο, οι αλληλεπιδράσεις με την παράκτια αλιεία είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των θαλάσσιων χελωνών. 

Λόγω της υπεραλιείας, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του πληθυσμού των ψαριών, απαιτείται μεγαλύτερη ένταση αλιείας για την παραγωγή ίδιων ποσοτήτων.



Πηγή: imerazante

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter