Ζερεφός: Ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε ένα μνημόνιο για θέματα ακραίων καιρικών φαινομένων

Ζερεφός: Ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε ένα μνημόνιο για θέματα ακραίων καιρικών φαινομένων

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ήθελε μια ενημέρωση για το τι υπάρχει στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της συχνότητας ακραίων καταστάσεων και αφού συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα, μας παρακάλεσε να ετοιμάσουμε ένα μνημόνιο και να του το θέσουμε υπόψιν, με τις δικές μας απόψεις για την εξέλιξη σε όλα τα θέματα αυτά στη χώρα μας» δήλωσε ο Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Νομίζω ήταν συνδυασμός, ήταν ισχυρός άνεμος, ο οποίος δημιούργησε με την έναρξη της πυρκαγιάς – έπρεπε την πυρκαγιά αυτή να την προλάβουν ψηλά στο Νταού Πεντέλης ή στην Καλλιτεχνούπολη- εκεί χάθηκε η μάχη. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση και τόσο μεγάλα τα δέντρα που καιγόντουσαν που ήταν αδύνατον να σταματήσει η πυρκαγιά. Απλώς, έπρεπε να υπάρχουν άλλα θέματα, εκκένωσης της περιοχής κτλ τα οποία, και ο χρόνος ήταν πολύ μικρός, αλλά κάποιοι μπορούσαν να σωθούν», τόνισε.

Σημειώνεται πως τόσο ο κ. Ζερεφός όσο και ο επίσης ακαδημαϊκός Ευθύμιος Λέκκας, είχαν κληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και την πρόληψη των ακραίων καιρικών φαινομένων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter