Ζητά και τα ρέστα ο Κεφαλογιάννης για έρευνα σε βάρος του από αποκάλυψη του Documento

Ζητά και τα ρέστα ο Κεφαλογιάννης για έρευνα σε βάρος του από αποκάλυψη του Documento

Μήνυση έχει καταθέσει κατά του Σπύρου Λάππα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ο καταγγελλόμενος για μίζα από παράνομη παρακράτηση μέρους του μισθού γραμματέως του, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο μισθός των 13.000 ευρώ που λαμβάνει ένας ευρωβουλευτής δεν έφτανε στον κ. Κεφαλογιάννη, γι’ αυτό –σύμφωνα με την καταγγελία- προβίβασε στη μισθολογική κλίμακα την γραμματέα του προκειμένου να καρπώνεται αυτός τη διαφορά. Η καταγγελία είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας που παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για να συζητηθεί η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στη μηνυτήρια αναφορά του κατηγορεί τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση των μυστικών διαδικασιών της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (σ.σ. κοινώς πόθεν έσχες) της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λάππας είχε δώσει συνέντευξη στο koutipandoras.gr μετά από διαρροές που υπήρχαν σε φίλια προς τη ΝΔ Μέσα, τα οποία σημείωναν ψευδώς πως τόσο η υπόθεση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αυτή του Μανώλη Κεφαλογιάννη οδηγήθηκε στο αρχείο.

Ανάμεσα στις 87 άρσεις ασυλίας σήμερα στη Βουλή, προς ψήφιση τέθηκαν και αυτές που αφορούν την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Σπύρο Λάππα. «Η μυστικότητα δεν παραβιάστηκε» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, εξηγώντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα τα μίντια αναφέρονταν στην καταγγελία που αφορά τον κ. Κεφαλογιάννη, ενώ υπογράμμισε πως παρατηρήθηκε παραποίηση της αλήθειας ως προς την απόφαση της Επιτροπής από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

«Είχε δημιουργηθεί σύγχυση για την απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες και για αυτό έκανα ανακοίνωση στον Τύπο ότι δεν υπήρξε τελική κρίση» τόνισε από την πλευρά της η κ. Χριστοδουλοπούλου και συμπλήρωσε πως «η απόφαση καλούσε τους ερευνώμενους να προσκομίσουν οριστικά στοιχεία». Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή του κ. Κεφαλογιάννη να την εμπλέξει σε τέτοιες περιπέτειες. «Ήταν προϊόν κακόβουλης πολιτικής επιλογής» κατέληξε η αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter