Ζήτησαν αυξήσεις, απειλούνται με μειώσεις – Έτοιμοι για απεργιακή απάντηση οι ναυτεργάτες στην Κέρκυρα

Ζήτησαν αυξήσεις, απειλούνται με μειώσεις – Έτοιμοι για απεργιακή απάντηση οι ναυτεργάτες στην Κέρκυρα

Μειώσεις αντί για τις οριακές αυξήσεις που ζήτησαν οι ναυτεργάτες φέρονται να ετοιμάζουν οι ακτοπλόοι που δραστηριοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Τους ζητήσαμε 3% αύξηση, ελάχιστη αύξηση του χρόνου της μηνιαίας αδείας και, κυρίως όσον αφορά την Κέρκυρα, να τοποθετηθεί ένας επιπλέον μηχανοδηγός και να λειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές με πλοία κλειστού τύπου, εκ των οποίων κάποια δέσανε ήδη στο λιμάνι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης.

«Η απάντηση ήταν ότι αντί για αύξηση μισθού, προβλέπουν μείωση μισθού κατά 2% και μείωση των μηνιαίων υπαρχόντων ημερών αδείας. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, εντός δεκαπέντε ημερών, θα πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις», πρόσθεσε.

«Την ίδια ώρα που η αύξηση του τουρισμού έχει φτάσει στο ζενίθ της, την ίδια ώρα που όλος ο τουριστικός κόσμος προσβλέπει στην παράταση της τουριστικής περιόδου, εμείς βρισκόμαστε κάτω από το καθεστώς των απειλών και δεχόμαστε ακόμη ένα πλήγμα στον κλάδο μας» κατέληξε ο κ. Βιτουλαδίτης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter