Ζουλού: Φορούν συνθετικές γούνες για να σώσουν την λεοπάρδαλη! (Video)

Ζουλού: Φορούν συνθετικές γούνες για να σώσουν την λεοπάρδαλη! (Video)

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ομάδα οικολόγων έπεισε φυλές της Νότιας Αφρικής να χρησιμοποιούν συνθετικές γούνες λεοπάρδαλης για τις τελετές. Ο λόγος είναι απλός αλλά η διαδικασία δύσκολη.

Όπως διαβάζουμε στο panthera.org κάθε χρόνο σκοτώνονται πάνω από 2.500 λεοπαρδάλεις στη Νότια Αφρική για τα δέρματά τους.

Καθώς εκτιμάται πως μόλις 5.000 λεοπαρδάλεις έχουν απομείνει, μια τέτοια παράνομη «γενοκτονία» είναι αρκετά σημαντική και απειλητική για το οικοσύστημα και για το είδος.

Πολλές λεοπαρδάλεις σκοτώνονται για το εντυπωσιακό δέρμα τους, τη γούνα τους, που χρησιμοποιείται για τελετουργικούς λόγους από τις φυλές όπως τους Ζουλού.

Στη συνέχεια αποδείχθηκε πως οι Ζουλού χρησιμοποιούν πάνω από 15.000 γούνες λεοπάρδαλης.

Ο στόχος ήταν να πείσουν τους αρχηγούς να αντικαταστήσουν τις φυσικές γούνες με συνθετικές, αν και για τους ντόπιους η γούνα της λεοπάρδαλης είχε μαγικές δυνάμεις.

«Η λεοπάρδαλη είναι ένα από τα ζώα, που έχουν συμβολικές δυνάμεις, όσον αφορά τη δύναμη, τη σκέψη και την πράξη. Είναι ο ηγέτης των ζώων» ανέφερε ο Μαντόντα Ζούνγκου, μέλος της κοινότητας των Σέμπε, σύμφωνα με το Euronews.

Για να πείσουν τα μέλη της φυλής, οι οικολόγοι δώρισαν 14 χιλιάδες συνθετικά δέρματα από λεοπαρδάλεις, μειώνοντας στο μισό τη ζήτηση. Τα ψεύτικα δέρματα πέραν του ότι είναι πιο φτηνά υποκατάστατα, αντέχουν περισσότερο στη βροχή και είναι πιο γυαλιστερά και καθαρά.

Τώρα οι οικολόγοι ετοιμάζονται να επεκτείνουν αυτή την προσπάθεια και σε άλλες εθνότητες στη Ν. Αφρική.

Πηγή: Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter