Ζουράρις: Η αλλαγή φύλου είναι διαταραχή, όπως μια παιδική αρρώστια

Ζουράρις: Η αλλαγή φύλου είναι διαταραχή, όπως μια παιδική αρρώστια

Ως μια διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης, χαρακτηρίζει το θέμα της αλλαγής φύλου ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, λέγοντας ότι πρόκειται για ιατρικό και βιογενετικό θέμα.

Μιλώντας στον Real FM είπε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, συμπληρώνοντας ότι «το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδοκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

Σχολιάζοντας τη θέση που έχει διατυπώσει η Εκκλησία και απαντώντας στο ερώτημα αν δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα, ο Κώστας Ζουράρις είπε: «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter