«Ζωντανός» ο Ηρακλής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

«Ζωντανός» ο Ηρακλής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Το οφσάιντ-γκολ του Πρίγιοβιτς έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στην έδρα του Ηρακλή. Ο «δικέφαλος» όμως δεν «καθάρισε» το ματς και λίγο έλειψε να ηττηθεί!

Ο 21χρονος Μπαστακός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για τον Ηρακλή, χάνοντας ωστόσο μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή! Χωρίς νίκη από τον Μάρτιο του 1998 στο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα και παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έδειχνε περισσότερο επικίνδυνος, λίγο έλειψε να αιφνιδιαστεί από ένα λάθος του Γλύκου στο 14′. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χουάντερσον σταμάτησε τον Μάτος, αλλά ο Πρίγιοβιτς με κοντινό πλασέ συνέχισε το σερί του, φτάνοντας τα 4 γκολ από την ημέρα που έφτασε στην Τούμπα τον Ιανουάριο. 

Ωστόσο, το ριπλέι έδειξε πως το τέρμα του Σέρβου ήταν από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ. Ο «δικέφαλος» έχασε αμέσως μετά μεγάλη ευκαιρία με τον Ενρίκε και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ζήτησε πέναλτι για χέρι του Στάμου εντός περιοχής, το οποίο ο διαιτητής Γκράνας θεώρησε ακούσιο. Ο Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε νωρίς τον Μπίσεσβαρ με τον Πέλκα, ενώ έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Ενρίκε, με τον Τζάλμα Κάμπος να παίρνει τη θέση του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, λόγω ενός πανό που είχε αναρτηθεί στα ρώσικα κατά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχε σταθεί η αιτία μικρής διακοπής και στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα αδύναμο σουτ του Ουάρντα στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

Παράλληλα, άφηνε χώρους στα μετόπισθεν, τα οποία ο Ηρακλής δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί. Ο Ίβιτς, εξοργισμένος από τα ρίσκα του ΠΑΟΚ έδωσε οδηγίες για περισσότερη σύνεση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν όμως να «κλειδώσουν» τη νίκη και στο 80′, μετά από νέο λάθος του Γλύκου, ο Μπαστακός έκανε το 1-1! Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι τη λήξη…

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69′ Πασάς), Κούρος, Γροντής, Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Ουάρντα (85′ Αθανασιάδης), Χαρίσης, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε (44′ Τζάλμα Κάμπος), Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (29′ Πέλκας)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter