Γιώργος Τσίπρας: Αν ήμασταν κυβέρνηση για άλλα δύο χρόνια, σε δύο μήνες θα είχαμε μπουλντόζες για Βοτανικό

Στον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο το γηπεδικό και για το θέμα μίλησε (Sport FM) ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας:

«Από τη στιγμή που δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια για το Athens Alive, ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε την πρόταση για τον Βοτανικό. Ζήτησε να δοθεί συνολικά λύση για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας την παλιά λύση που υπήρχε. Υπάρχει μια προφορική συμφωνία ή μάλλον κάτι παραπάνω από αυτό. Με τον κ. Γιαννακόπουλο έχουμε συμφωνήσει πως η ιδέα του για τη Διπλή Ανάπλαση και κάποια περαιτέρω αξιοποίηση που να περιλαμβάνει και το μπάσκετ. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε… Μέχρι πριν 1-2 μήνες θα σας έλεγα ότι αν ήμασταν κυβέρνηση για άλλα δύο χρόνια, θα μπορούσαμε να έχουμε μπουλντόζες σε δύο μήνες».

-το αν μπορεί να βρεθεί λύση για το μπάσκετ χωρίς κίνδυνο προσφυγών στο ΣτΕ: «Αυτό εξετάζουμε, δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένη απάντηση. Ένα ακόμη προεδρικό διάταγμα είναι μια λύση. Το εξετάζουμε κι αυτό. Μέχρι τις εκλογές πάντως δεν μπορούν να μπουν υπογραφές».

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ακόμα:

– Για τη χρηματοδότηση του έργου: «Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση αυτή. Ζημιά θα κάνω, καλό δεν θα κάνω. Νομίζω πως είναι εφικτό να βρεθεί λύση όμως. Υπάρχει και τραπεζικό ενδιαφέρον. Αυτό μπορώ να σας πω. Εκεί μπορεί να δοθεί λύση, υπάρχει ρητή τοποθέτηση από την Περιφέρεια πως όπως βοήθησε την ΑΕΚ μπορεί να βοηθήσει και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Φυσικά υπάρχει η πηγή των ιδιωτικών πόρων. Για το ταμείο κρατικών επενδύσεων δεν μπορώ να δώσω απάντηση, δεν ξέρω».

– Για την πολιτική βούληση: «Έχουμε ένα προεδρικό διάταγμα για μια διαφορετική λύση από αυτό που υπάρχει πριν. Πρέπει να δοθούν λύσεις σε κάποια αθλητικά προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη μεγάλη ομάδα που έχει πρόβλημα με το γήπεδο. Δεν έχει να κάνει με ομάδες. Δεν λύθηκε το πρόβλημα της ΑΕΚ επειδή ο κ. Φλαμπουράρης είναι ΑΕΚ».

– Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο γηπεδικό: «Επειδή η Νέα Δημοκρατία νομίζει πως έρχεται πλέον στα πράγματα, η συμπεριφορά της είναι κόντρα σε οποιαδήποτε συναίνεση σε κάθε ζήτημα. Πολύ δε μάλλον για ένα ζήτημα όπως αυτό. Αν υπάρχει τέτοια διάθεση συναίνεσης, ας εκφραστεί. Δεν μπορούν να γίνουν πρακτικές κινήσεις μέχρι τις εκλογές. Τις εκλαμβάνω ως κινήσεις προεκλογικές της Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να υπάρξει συνεννόηση σε πολλά ζητήματα, όπως κι αυτό. Να δεσμευτώ εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορώ. Όπως όμως κινηθήκαμε για να λυθεί το πρόβλημα, αυτό θα κάνουμε και μετά τις εκλογές, ακόμη κι αν δεν είμαστε κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να το προεξοφλείτε. Αν χάσουμε, δεν θα ζητάμε από την επόμενη μέρα των εκλογών νέες εκλογές όπως ο κ. Μητσοτάκης. Αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση σε κάποια ζητήματα, θα το προσπαθήσουμε. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα τέτοιο ζήτημα».