Καταγγελία: Ακύρωσαν εμβολιασμό υγειονομικών στο «Σωτηρία» για να εμβολιάσουν υπουργούς και παρατρεχάμενους

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, για την ακύρωση προγραμματισμένου εμβολιασμού στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook. 

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του: 

«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Κικίλια», αναφέρει σε ανάρτησή του

Σύμφωνα με όσα είπε στο ρ/σ Στο Κόκκινο ο κ. Παπανικολάου υπήρξε καταγγελία ότι με εντολή άνωθεν ακυρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Σωτηρία για να γίνουν σε υπουργούς και κυβερνητικoύς παράγοντες, οι οποίοι κατέκλυσαν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους από το πρωί το προαύλιο του νοσοκομείου που ας σημειωθεί ότι είναι το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς της χώρας.

Απάντηση χωρίς… απάντηση

Απαντήσεις που, όμως, δεν… απαντούν στην ουσία επιστρατεύει τόσο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε: «Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς.

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν.»

Από την πλευρά του, ο διοικητής ΓΝΝΘΑ του «Σωτηρία», Σωκράτης Μητσιάδης, τόνισε: «Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».