Άλλαξε… πίστα ο πρωθυπουργός: Έδωσε συνέντευξη στα παιδιά της Άτρακτος Kids

Άλλαξε… πίστα ο πρωθυπουργός: Έδωσε συνέντευξη στα παιδιά της Άτρακτος Kids

Μετά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει στους Έλληνες τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε πίστα… και απάντησε στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της Ατράκτου.

Η συζήτηση με τους μικρούς δημοσιογράφους, (είναι παιδιά 7-14 ετών) έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού «Μεγάλες Κουβέντες». Τα παιδιά πάντως στάθηκαν στο ύψος τους και έκαναν καλύτερη συνέντευξη και πιο δύσκολες ερωτήσεις από τους Έλληνες τηλεοπτικούς δημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να γίνει πιο ανθρώπινος και να προσεγγίσει τη νέα γενιά που του έχει γυρίσει την πλάτη, απάντησε σε προσωπικές ερωτήσεις. Έτσι ενημέρωσε ότι όταν ήταν μικρός δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός ήθελε να γίνει πρώτα «Οδηγός τραίνου, μετά πιλότος, μετά γιατρός και Πρωθυπουργός…». Είπε ότι του έλλειπε ο πατέρας του που είχε υποχρεώσεις και περιέγραψε την σχέση με την μητέρα του: «…Ήταν πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά η μαμά μου, για να καταλάβεις εγώ είχα τρεις μεγάλες αδερφές, οπότε όταν γεννήθηκα εγώ που ήμουν το πρώτο και το μόνο αγόρι στην οικογένεια κατάλαβες ότι η μαμά μου χάρηκε πάρα πολύ. Και είχαμε μία πολύ στενή σχέση. Ήταν ένας πάρα πολύ ζεστός και καλός άνθρωπος».

Πάντως οι μαθητές έκαναν στον πρωθυπουργό πιο δύσκολες ερωτήσεις από εκείνες που έχει συνηθίσει στα τηλεοπτικά κανάλια:

-Αλίκη: «Εσείς δεν είχατε κάνει πρώτα μία άλλη δουλειά πριν γίνετε Πρωθυπουργός, σωστά;

-Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς, βέβαια είχα κάνει. Δούλευα.

Αλίκη: Έχετε κάνει; Ποια;

-Κυριάκος Μητσοτάκης: Βέβαια, δούλευα για δέκα χρόνια. Δούλευα σε τράπεζα, δούλευα σε μία εταιρεία που έδινε συμβουλές σε άλλες εταιρείες. Δούλευα 10 χρόνια πριν μπω στην πολιτική και πριν γίνω Πρωθυπουργός, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς, δεν ξεκινάει κάνει την πολιτική για να γίνει Πρωθυπουργός. Όπως σου είπα, πρώτα εκλέχθηκα βουλευτής για αρκετά χρόνια, μετά έγινα Υπουργός και μετά έγινα Πρωθυπουργός επειδή κέρδισε το κόμμα του οποίου είμαι επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες εκλογές.

Αγάπη: Αν σας ζητούσαμε να χαρακτηρίσετε τη σύζυγό σας με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ωχ, τώρα πρέπει να προσέχω τι θα πω. Λοιπόν, πρώτα είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, με στηρίζει πάρα πολύ, είναι πολύ υποστηρικτική, και είναι και πολύ πεισματάρα.

Αναφέρει ακόμη ότι αυτό που θα ήθελε να κάνει όταν τελειώσει η πανδημία είναι « να πάρω την οικογένειά μου και να κάνω ένα ωραίο, χαλαρό ταξίδι. Να κάνω ένα ταξίδι, δηλαδή να πάω κάπου στην Ελλάδα, αλλά χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς. Και βέβαια θα χαρώ πάρα πολύ, επίσης, όταν ξαναπαίξω μπάσκετ με τους φίλους μου».

Τέλος επανέλαβε ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι τα ντολμαδάκια, ότι «το προτέρημά του είναι ότι είναι πολύ μεθοδικός και οργανωμένος και το ελάττωμά του «μερικές φορές δεν έχει υπομονή», ότι δεν αποχωρίζεται ποτέ τον «μικρό σταυρό που φοράω» και ενημέρωσε ότι αν δεν ήταν πρωθυπουργός θα ήταν τραπεζικό στέλεχος.

https://www.youtube.com/watch?v=7e0KGg5D6cE

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter