Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της αντιδημάρχου Καρδίτσας μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της αντιδημάρχου Καρδίτσας μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων

Έφοδο στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας, Ουρανίας Σούφλα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Απαντά με μηνύσεις η κυρία Σούφλα, ενώ ο δήμαρχος, Βασίλειος Τσιάκος, τονίζει στο documentonews.gr πως θα περιμένει έως ότου αποφανθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η αντιδήμαρχος έκανε «πλιάτσικο σε τρόφιμα πλημμυροπαθών». «Παραμονή της μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής» σημειώνεται στην καταγγελία και προστίθεται ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα Καρδίτσας οδήγησε στον έλεγχο της οικίας από την αστυνομία, η οποία εντόπισε πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι, κονσέρβες κ.α. «Ίσως η κυρία Σούφλα γνωρίζει από πρώτο χέρι το Μεσαίωνα που θα επακολουθήσει στην κοινωνία μετά τα κατάπτυστα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φροντίζει να έχει γεμάτη την αποθήκη της σε ώρα ανάγκης» σχολιάζεται στην ανάρτηση, ενώ κατηγορίες εξαπολύονται και κατά του δημάρχου για αποσιώπηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση:

 

«Κατέθεσα μηνύσεις»

«Δεν θα πω τίποτα…» απάντησε αρχικά στο documentonews.gr η κ. Σούφλα ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι κατατέθηκαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων προχώρησαν τις καταγγελίες και τις αναπαρήγαγαν. «Εγώ, ζήτησα να γίνει προανάκριση και αφού δικαστώ, θα βγω και θα κάνω ανακοινώσεις» τόνισε. Όταν της επισημάναμε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώνει το γεγονός της εφόδου της ΕΛ.ΑΣ στην οικία της, εκείνη αποκρίθηκε ότι πρόκειται για αναλήθειες και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την υπόθεση. «Όχι, όχι, όχι… Δεν έχω τίποτα να σας πω!», ήταν η απάντησή της. Όταν επιμείναμε λέγοντας στην αντιδήμαρχο ότι είναι δημόσιο πρόσωπο λόγω του αξιώματος που φέρει και οφείλει να δώσει απαντήσεις, εκείνη αρκέστηκε να πει ότι περιμένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες εις βάρος της. «Δεν λέω τίποτα, δεν ξέρω τίποτα…» είπε και μας παρέπεμψε στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ για τα ευρήματα της εφόδου.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως το documentonews.gr είχε επικοινωνήσει με το Α.Τ. Καρδίτσας, το οποίο είναι αρμόδιο για το χωριό Καροπλέσι. Οι αξιωματικοί με τους οποίους συνομιλήσαμε επικαλέστηκαν άγνοια και μας παρέπεμψαν στην αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας για να καταθέσουμε επίσημο αίτημα σε σχέση με το περιστατικό.

«Θα την αποπέμψω αν της ασκηθεί δίωξη»

Ο δήμαρχος Καρδίτσας επιβεβαίωσε την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο documentonews.gr, εξηγώντας πως αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για να προβεί στις ανάλογες κινήσεις. «Εφόσον κριθεί ότι οι καταγγελίες ισχύουν, βεβαίως και θα αποπέμψω την αντιδήμαρχο. Αν απαγγελθεί κατηγορητήριο, θα φύγει έως ότου αθωωθεί» ανέφερε και έκρινε πως «το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι να της απαγγελθούν κατηγορίες». Σε σχέση με τα τρόφιμα που βρίσκονταν στην οικία της κ. Σούφλα, ο Β. Τσιάκος υποστήριξε ότι δεν είναι από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και πως δεν προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για «ένα αγροτικό τρόφιμα» και συγκεκριμένα για πέντε σακιά αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και ρύζι. 

«Ο παπάς του χωριού βεβαίωσε ότι είχε πρόσβαση στην αποθήκη της αντιδημάρχου για να μοιράζει τα τρόφιμα. Το ίδιο και ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος είχε το παιδί του στην εντατική» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αυτά λέει η κ. Σούφλα. Εγώ, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν και σε θέματα ηθικής είμαι άτεγκτος». Παράλληλα, ο δήμαρχος σχολίασε ότι αυτός που έκανε την καταγγελία «δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα» λόγω καταδίκης του κατά το παρελθόν ενώ μίλησε και για «λάσπη στον ανεμιστήρα». Διευκρίνισε όμως πως αν ασκηθεί δίωξη κατά της αντιδημάρχου, τότε δεν αποκλείει να στραφεί και ο ίδιος εναντίον της. 

«Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών»

Σφοδρή κριτική ασκείται και από την αντιπολίτευση. Με ανακοίνωσή του, ο Κώστας Γκαβογιάννης, επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», ζητά εξηγήσεις από τον Β. Τσιάκο σε σχέση με το «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συζητιούνται το τελευταίο διήμερο στην Καρδίτσα. Πρόκειται για την έρευνα σε αποθήκη στο χωριό του Δήμου Καρδίτσας. Οι κατηγορίες που αποδίδονται σ’ αυτές τις συζητήσεις των δημοτών, είναι πολύ σοβαρές και ο Δήμαρχος απ’ τη μεριά του τηρεί σιγήν ιχθύος. Δύο τινά υπάρχουν: Αθωότητα ή ενοχή. Ολίγον απ’ το καθένα δεν μπορεί να συμβαίνει και φυσικά ο Δήμαρχος και οι άμεσοι συνεργάτες του (οι κ. κ. Παπαλός, Σπάνιας, Κόντος, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατος) γνωρίζουν την αλήθεια. Αν δεν γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν ήδη διαφοροποιηθεί. Τα ίδια ισχύουν και για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Δεν είναι κανένας άμοιρος ευθυνών. Επειδή γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει θέση.

Αν άδικα διασύρεται δύο μέρες τώρα Αντιδήμαρχος του Δήμου, να βγει ο Δήμαρχος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο δίνοντας τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και φυσικά κάλυψη. Αν όμως έχει εμπλοκή, έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση. Γιατί δεν βγήκε ο Δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες. Προσπαθώ, επιστρατεύοντας τη λογική, να δώσω μια εξήγηση σε όσα συνέβησαν. Υπάρχει μια περίπτωση οι συγκεκριμένες προμήθειες να έχουν λήξει (κατά πόσο λήγει το λάδι δεν το γνωρίζω) και να βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταστραφούν. Σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει το από καιρό, τουλάχιστον το πρωτόκολλο καταστροφής και ο κατάλογος των ληγμένων. Υπάρχει περίπτωση να βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διανεμηθούν σε κατοίκους της περιοχής (δεν γνωρίζω βέβαια κατά πόσο είναι πλημμυροπαθείς). Σίγουρα και γι’ αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν τα από καιρό παραστατικά καταγραφής και μετακίνησης μαζί με της αποφάσεις για αποθήκευση στο συγκεκριμένο χώρο, όπως. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, τυχαία αναφέρθηκα στις παραπάνω.

Υπάρχουν όμως , στον αντίποδα, εξαγριωμένοι και δύσπιστοι συμπολίτες, στους οποίους έπρεπε ήδη να απευθυνθεί ο Δήμαρχος, όχι με λόγια αλλά δίνοντας στη δημοσιότητα αυτό που του έχω ζητήσει από τις 25 του περασμένου Νοέμβρη με τον πιο επίσημο τρόπο και το επαναλαμβάνω: Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Ο αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας; Ο αντιδήμαρχος κ. Σχορετσιανίτης; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόντος; Δίνοντας αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναλυτικά φυσικά, γιατί αν δεν υπάρχουν οι αναλυτικές καταστάσεις ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει και όπως είναι γνωστό τα παράπονα των δημοτών για τη διανομή της βοήθειας ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβρη. Σας το είχαμε επισημάνει ζητώντας τις καταστάσεις των δωρητών με τα είδη και τις ποσότητες που προσέφερε ο καθένας και τις καταστάσεις των ωφελούμενων με τις ποσότητες και τα είδη που πήρε ο καθένας. Αυτά έπρεπε ήδη να γίνουν, γιατί η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι τίμια και να φαίνεται τίμια. Μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα διαλυθεί κάθε υπόνοια. Οτιδήποτε άλλο θα είναι φτηνή δικαιολογία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter