Ανάκριση για το Μάτι: Καταθέτει ο Ματθαιόπουλος εν μέσω αποδοκιμασιών

Ανάκριση για το Μάτι: Καταθέτει ο Ματθαιόπουλος εν μέσω αποδοκιμασιών

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η διαδικασία της ανάκρισης για την τραγωδία στο Μάτι από τον ανακριτή Θανάση Μαρνέρη, καθώς απολογείται ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Πρόκειται για έναν από τους αξιωματικούς για τους οποίους ο ανακριτής Μαρνέρης είχε ζητήσει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από κακούργημα σε πλημμέλημα, με τους εισαγγελείς να απορρίπτουν τα τρία διαδοχικά αιτήματα. Εκτός από τον Ματθαιόπουλο ο ανακριτής Μαρνέρης είχε ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε ακόμη 10 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που την 23 Ιουλίου του 2018 κατείχαν νευραλγικές θέσεις στην Πυροσβεστική. Μάλιστα επτά από αυτούς αναβαθμίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε καίριες θέσεις όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr και διαπίστωνε στο ανακριτικό αίτημα ο Θανάσης Μαρνέρη. Κάτι που είχε προκαλέσει οργή από τους συγγενείς θυμάτων οι οποίοι είχαν αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας να ανακαλέσει τις προαγωγές. Κάτι βέβαια που δεν έγινε.

Ο Ματθαιόπουλος προσήλθε στον ανακριτή μέσα σε κλίμα έντασης. Στο χώρο των Δικαστηρίων ήταν συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Ματθαιόπουλο, ενώ ζητούσαν να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε κακουργήματα, όπως ζητεί ο ανακριτής Μαρνέρης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter