Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα όπως τα καταγράφει το ECDC

Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα όπως τα καταγράφει το ECDC

Δεν φαίνεται να είναι τόσο καλά τα νέα όσον αφορά τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη χώρα μας σύμφωνα με την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη που καταγράφει καθημερινά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως φαίνεται στο διαδραστικό χάρτη, οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι βαμμένες με σκούρο πράσινο.

Στη χώρα μας το χρώμα είναι ανοιχτό πράσινο, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου το πράσινο αρχίζει και γίνεται πιο έντονο.

 

 

Ακολουθεί κατάλογος με τις ευρωπαϊκές χώρες και τα ποσοστά των πληθυσμών τους που έχουν εμβολιαστεί ανά ηλικίες: 

Σχετικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά ηλικία στα ευρωπαϊκά κράτη (τουλάχιστον με μία δόση), στη χώρα έχει εμβολιαστεί το 63.8% των πολιτών 80 ετών και άνω, τη στιγμή που στην Δανία έχει εμβολιαστεί το 99,6% στην Φινλανδία το 91,3% στην Γαλλία το 72,7% και στην Πορτογαλία το 94,9%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα «χαμηλά» της Ευρώπης και στον δείκτη εμβολιασμών στους 60-69 ετών με την χώρα μας έχει από τα πιο μικρά ποσοστά στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα το ποσοστό των εμβολιασμένων 60αρηδων αγγίζει μόλις το 49.2%.

 

Όσον αφορά τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εμβολιαστική διαδικασία: το 58% των πολιτών 80+ ετών, το 47,2% των 70-79 ετών, το 12.5% των 60-69 ετών, το 7,8% των 50-59 ετών, το 5,1% των 25-49 ετών.

 

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις ευρωπαϊκές χώρες και τα ποσοστά των πληθυσμών τους που έχουν κάνει μόνον την πρώτη δόση:

Σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Κέντρου στη χώρα έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 29,5%, ενώ πλήρως μόνο το 15,7% κι ενώ η Ελλάδα άνοιξε τις δραστηριότητες της αλλά και τις πύλες της στους τουρίστες.

 

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις ευρωπαϊκές χώρες και τα ποσοστά των πληθυσμών τους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter