Αστυνομικός νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες έναντι 2.000 ευρώ το μήνα

Αστυνομικός νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες έναντι 2.000 ευρώ το μήνα
Φωτογραφία αρχείου

Αλισβερίσι μεταξύ αστυνομικού και δύο διαρρηκτών αποκάλυψε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από σχετικές καταγγελίες.

Μέσω της έρευνας προέκυψε ότι αστυνομικός είχε ανοίξει… δίαυλο συναλλαγής με δύο διαρρήκτες Ρομά, στους οποίους νοίκιαζε τον υπηρεσιακό του ασύρματο, συστήματος SEPURA δια του αζημίωτου, έναντι 2.000 ευρώ το μήνα.

Η ενοικίαση λάμβανε χώρα μέσω τρίτου ιδιώτη, ούτως ώστε οι δύο διαρρήκτες να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες των αστυνομικών και να αποφύγουν τυχόν… συνάντηση μαζί τους όταν πραγματοποιούσαν διαρρήξεις.

Οι καταγγελίες σχετικά με την κατοχή ασυρμάτου της αστυνομίας στα χέρια ιδιωτών κινητοποίησαν την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έφτασε στη λύση της υπόθεσης.

Ο εν λόγω αστυνομικός, που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής, είχε δηλώσει απώλεια ασυρμάτου και στη συνέχεια είχε παραδώσει σε ιδιώτη τον ασύρματο. Εκείνος με τη σειρά του τον προώθησε στους δύο διαρρήκτες έναντι 3.000 ευρώ το μήνα.

Οι διαρρήκτες συνελήφθησαν από τις αρχές που ταυτοποίησαν το γενετικό τους υλικό σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος του αστυνομικού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter