Αυλαία για την Προανακριτική κωμωδία: Δεν καλούν Βαξεβάνη, υπόμνημα θα καταθέσει ο Παππάς

Αυλαία για την Προανακριτική κωμωδία: Δεν καλούν Βαξεβάνη, υπόμνημα θα καταθέσει ο Παππάς

Τίτλοι τέλους για την Προανακριτική Επιτροπή που μετατράπηκε σε ψυχαγωγική σειρά και θα μείνει στην ιστορία ως κηλίδα του κοινοβουλευτισμού. Παρά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, η ΝΔ απέφυγε την κλήτευση του στην Επιτροπή, πρακτική που είχε υιοθετήσει και στην Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Με υπόμνημα θα απαντήσει στις αιτιάσεις της πλειοψηφίας ο Νίκος Παππάς.

Μολονότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θάνος Πλεύρης, κατά την κατάρτιση της λίστας των εξεταζόμενων είχε προτείνει την κλήση του εκδότη του Documento και του Βαγγέλη Μαρινάκη στον δεύτερο γύρο εξέτασης μαρτύρων, ανέκρουσε πρύμναν και εκτός από την άρνηση κλήτευσης του μιντιάρχη, εφοπλιστή και ποδοσφαιρικού παράγοντας τελικά εισηγήθηκε και την άρνηση κλήσης του Κ. Βαξεβάνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής, η ΝΔ συκοφαντούσε το Documento και τον εκδότη του, προσπαθώντας να αναμείξει την εφημερίδα στην πορεία των 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από τους Χούρι στον Χρήστο Καλογρίτσα. Τόσο τα στοιχεία όσο και οι μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή κατέρριψαν τις ψευδείς αναφορές της συμπολίτευσης, γεγονός που παραδέχτηκε στον «αέρα» του Mega ο εισηγητής της πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα και ο Πλεύρης δικαιώνει το Documento για τα 3 εκατ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς την προηγούμενη Δευτέρα (24/5), σε επίσημη ανακοίνωση, έφτασε στο σημείο να παραποιήσει τις απαντήσεις του Χρ. Καλογρίτσα στον Θ. Πλεύρη, προχωρώντας στον ισχυρισμό ότι «τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento». Για την ιστορία, την ίδια μέρα που εκδόθηκε η συκοφαντική ανακοίνωση από το «γαλάζιο»… στρατηγείο παραπληροφόρησης ο εργολάβος είχε αποσαφηνίσει πως με δικά του κεφάλαια προχώρησε στην έκδοση της εφημερίδας και πως αυτή κυκλοφόρησε πριν καν αποδεσμευθούν τα 3 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης: Οι γκεμπελίσκοι της ΝΔ πιάστηκαν με τον Καλογρίτσα στην πλάτη

«Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ερευνώμενος πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστηρίζει πως είναι πλέον σαφές ότι η Προανακριτική εναντίον του συστάθηκε επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως δεν θα καταθέσει διά ζώσης, αλλά θα αποστείλει υπόμνημα στην Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο;

Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα.

Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter