Αυτός τα λιλιά, άλλοι τη «δουλειά»

Αυτός τα λιλιά, άλλοι τη «δουλειά»

Σε όλο τον κόσμο οι υπουργοί Υγείας συντονίζουν τη μάχη κατά της πανδημίας. Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη όμως ο Βασίλης Κικίλιας απλώς προεδρεύει. Ο Χαρδαλιάς έχει αναλάβει την ηγεσία των φίλιων δυνάμεων, ο Πέτσας είχε αναλάβει το πέτσωμα της ιδεολογικής επιμελητείας, ο Σκέρτσος μπήκε τελευταία στο γενικό στρατηγείο ως επιτελάρχης. Ακόμη και η Πελώνη άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που της δόθηκε να παρουσιαστεί σαν εθελόντρια νοσοκόμα. Και μόνο ο άνθρωπος που έπρεπε και ήθελε να είναι αρχιστράτηγος θυμίζει τους εξόριστους Ρώσους τσαρικούς. Φοράει όλα του τα παράσημα, αλλά είναι θυρωρός. Το στράτευμα είναι αλλού. Ο ίδιος είναι για τη φιγούρα. Υπουργός σου λέει ο άλλος. Της υγείας μας!

Τρίχες υπουργός. Οι λύκοι με τα λευκά κολάρα του Μαξίμου τον έχουν για το σφουγγάρισμα. Χαμπάρι δεν πήρε τη νυχτερινή κομπίνα με τα rapid tests. Στην υπουργική του τύφλα τον άφησαν οι άριστοι. Στην ίδια τύφλα που τον άφησαν και με το «άνοιξε κλείσε» της καραντίνας, με τα ωράρια και τους όρους του εγκλεισμού, με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που τρων και πίνουν και την Covid φοβερίζουν. Ο αρμόδιος υπουργός είναι ο αρμόδιος για το γενικό σιχτίρισμα. Για να τον σιχτιρίζουν γιατροί και νοσηλευτές, πολίτες και οπλίτες του ΕΣΥ, ασθενείς και οδοιπόροι της πανδημίας. Τώρα τελευταία και οι ιδιώτες γιατροί, που αντί να δείρουν τον προσφιλή Μητσοτάκη για την επιστράτευση, δέρνουν τον αφελή Κικίλια. Το σαμάρι αντί για το γαϊδούρι.

Να τον κλαις είναι εν γένει, ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησαν οι διαρροές ότι τον ετοιμάζουν για έξωση. Του έχουν απονείμει το μίζερο έργο του αποδιοπομπαίου τράγου. Αφού του σακάτεψαν την εικόνα ως σάκο του μποξ και του φέρθηκαν σε δεκάδες περιπτώσεις με την περιφρόνηση που αρμόζει, τώρα πάνε να του φορτώσουν το τραγικό φιάσκο της πανδημίας. Στην πρώτη φάση, όταν όλα πήγαν σχετικά καλά, η επιτυχία ήταν έργο του Μητσοτάκη. Στις επόμενες φάσεις, για το δράμα των θανάτων και των ΜΕΘ η αποτυχία είναι έργο του Κικίλια. Στον οποίο πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε μια αντοχή στο προσωπικό στήσιμο και μια καρτερία στο πολιτικό φτύσιμο που τον βάζουν στην κορυφή της σχετικής λίστας: ψιχαλίζει!

Θα κοπανιέται συνεπώς μεταξύ Χαρδαλιά και Αϊ-Λια, με όλα του τα υπουργικά λιλιά, μέχρι να τον κλοτσήσουν ως υπεύθυνο των δεινών πάντων. Και η υπόγεια χλεύη να βγει με τη βοήθεια του Μαξίμου στην επιφάνεια, να τον περιλάβουν τα πετσωμένα ΜΜΕ και να τον καταβροχθίσουν σε απευθείας μετάδοση. Από μια άποψη η προδιαγεγραμμένη μοίρα του είναι η μοίρα των πολιτικά δειλών και προσωπικά αφελών. Και, δυστυχώς γι’ αυτόν, μόνο ένα κακεντρεχές «καλά να πάθει» τον συνοδεύει ήδη προς τον Καιάδα του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter