Βουλή – LIVE: «Μάχη» αρχηγών για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Βουλή – LIVE: «Μάχη» αρχηγών για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Σκληρή «μάχη» δίνεται στη Βουλή ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για το αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο έχει προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου. Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί η τριήμερη συζήτηση ενώ το απόγευμα αναμένεται και η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στις κατηγορίες και τα σφοδρά πυρά που εξαπολύουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάργηση του 8ωρού και του δικαιώματος στην απεργία η κυβέρνηση έχει χαράξει γραμμή σθεναρής στήριξης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη ως μια αναγκαία μεταρρύθμιση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με διατάξεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντίθετα όπως έχει ήδη σημειώσει και μέσα από τις διαδοχικές εμφανίσεις του και τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους διαφόρων εργασιακών κλάδων θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτια καταργώντας στην πράξη το 8ωρο μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική διαπραγμάτευση για χατίρι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να «τσιμπήσουν» και να πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης των λίγων θετικών διατάξεων που εισάγει το νομοσχέδιο, όπως οι γονικές άδειες και στον πατέρα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου των άρθρων. Το σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει οι βουλευτές της πλειοψηφίας προκειμένου το σύνολο των κομμάτων να λάβει καθαρή στάση για τις προωθούμενες διατάξεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter