Γιώργος Τσίπρας: Η εικόνα του Μητσοτάκη στη Λιβύη υποβαθμίζει το κύρος της χώρας

Σκληρή κριτική αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λιβύη άσκησε ο αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Με δήλωσή του, τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, την ίδια ώρα που αφήνει σαφείς υπόνοιες για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έκανε το ΥΠΕΞ για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Ποια ακριβώς ήταν η σκοπιμότητα και ποια τελικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λιβύη; Η επίσκεψη και όσα ειπώθηκαν εκεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό αντιστοιχούν στο κύρος της Ελλάδας και στη σφοδρή αντίθεση της ελληνικής πλευράς στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο;

Μπροστά στις κάμερες ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στο συγκεκριμένο σύμφωνο, η δε γενικόλογη αναφορά το τοποθετούσε ως δευτερεύον ζήτημα έναντι άλλων, όπως η αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος. Όπως και άλλα ταξίδια του κ. Μητσοτάκη, η επίσκεψη στη Λιβύη φαίνεται να έγινε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και προετοιμασία από το ΥΠΕΞ, ενώ η όλη εικόνα υποβαθμίζει το κύρος της χώρας μας.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μετά την επίσκεψη βρισκόμαστε σε καλύτερο ή τελικά χειρότερο σημείο ως προς το πρόβλημα που δημιουργεί το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Κρίνοντας από τις αναφορές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων φαίνεται να μην ήταν καν το βασικό αντικείμενο, στόχευση και εξαγόμενο της επίσκεψης.

Μήπως στην κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα πριν ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα στο εξωτερικό»;

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

15/04/2021, 20:29