Δεν τους βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για τα σχολεία – Από βδομάδα οι αποφάσεις

Ξανά στον «πάγο» μπαίνουν τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων. Βάζοντας ως προτεραιότητα η κυβέρνηση το άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή τη φορά και όχι των σχολείων, η συζήτηση στην Επιτροπή των Ειδικών για τα σχολεία μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία όπως είπε και ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. «Η προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρχουν και οι εξετάσεις των παιδιών. Αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει επιπλέον μέτρα προστασίας ποντάροντας μόνο στα self test με τα πρώτα να φτάνουν στα φαρμακεία ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η διασπορά του κορονοϊού παραμένει μεγάλη στη χώρα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου».

Η Αριστοτελία Πελώνη μάλιστα επιβεβαίωσε ότι «τα self tests είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανοίγει τις πύλες για την είσοδο στην αγορά οικιακών τεστ χωρίς την κατάλληλη σήμανση ασφαλείας, δηλαδή χωρίς τη σήμανση CE.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, επισημαίνοντας ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πώς θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

 

 

 

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00