«Διαγγέλματα» κατά της αστυνομικής βίας από σπουδαστές του Εθνικού Θεάτρου

Με βίντεο – διαγγέλματα διάρκειας ενός λεπτού, οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θέατρου εκφράζουν με δημιουργικό τρόπο την αντίθεσή τους στα γεγονότα αστυνομικής βίας και καταστολής των τελευταίων εβδομάδων.

«Στον απόηχο αυτών των πρωτοφανών γεγονότων αστυνομικής βιαιότητας και καταστολής που όλοι/ες παρακολουθούμε μουδιασμένοι/ες τις τελευταίες ημέρες, άλλοι/ες από τα κινητά μας τηλέφωνα και άλλοι/ες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όσα δεν προλαβαίνουν να λογοκριθούν) ο Σύλλογος Σπουδαστών και Σπουδαστριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου δημιούργησε την πρωτοβουλία “Διάγγελμα ενός λεπτού και τριών δευτερολέπτων”, μια ενεργητική δεξαμενή προβληματισμού και ανησυχίας σε μορφή βίντεο», τονίζουν χαρακτηριστικά, προσκαλώντας καλλιτέχνες από το ευρύ φάσμα να συμμετάσχουν με τα δικά τους βίντεο.

«Εμείς οι καλλιτέχνες, λοιπόν, που το κοινό έχει συνηθίσει να βλέπει το χαμόγελό μας και να επιζητά στα πρόσωπά μας την ψυχαγωγία, κατεβάζουμε τις μάσκες μας και τους ζητάμε να μας ακούσουν. Για ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα», λένε τα παιδιά. «Από τα σαλόνια μας, τα γραφεία μας, τις ταράτσες μας ή τα μπαλκόνια μας, από τις πλατείες και τα πάρκα που συχνάζουμε στην εποχή της πανδημίας (όσο αυτό επιτρέπεται ακόμα), κατεβάζουμε τις μάσκες μας μπροστά σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την σωστή χρήση της, τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους μιλάμε. Για ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα. Όσο μπορεί να διαρκεί ένα διάγγελμα. Χωρίς φόβο. Γιατί η υπομονή μας σώθηκε. Και πια, δεν χωράμε άλλο μέσα της», επισημαίνουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Δείτε εδώ τα βίντεο των σπουδαστών

Ετικέτες