Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €120,5 εκατ.

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €120,5 εκατ.

To «πράσινο φως» για την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ άναψε με πλειοψηφία 68,24% ψήφων η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ. Κατά ψήφισε το 31,75%.

Κατά την διάρκεια της τεσσάρων ωρών γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Άρης Ξενόφος, μίλησε για την σπουδαιότητα της αύξησης για να αποκατασταθεί η ρευστότητα της εταιρείας και αναφέρθηκε στην κατανομή των κονδυλίων.

Τα 100 εκατ. θα διοχετευτούν στις κατασκευές και 20,5 εκατ. για την επιτάχυνση των επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Επιπλέον ο κ. Ξενόφος τόνισε και την ανάγκη έκδοσης ενδιάμεσου ομολόγου για τη χρηματοδότησης αναγκών της εταιρίας μέχρι να ολοκληρωθεί ης εταιρίας. Το ποσό θα είναι 50 εκ. ευρώ, την έκδοση έχει αναλάβει η Eurobank και όπως τόνισε προϋπόθεση για τη δανειοδότηση είναι η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου καθώς θεωρείται από τους δανειστές ως εγγύηση.

Πέραν αυτών η διοίκηση του ομίλου σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο προχωρά και σε παράλληλο πρόγραμμα εξοικονόμησης 120 εκ. ευρώ. Αφορά με περιορισμό δαπανών σε υπηρερωρίες, πώλησης μη λειοτουργικών στοιχείων των κατασκευών, διαπραγμάτευσης για τον διακανονισμό οφειλών προς προμηθευτές, βελτίωση του τμήματος των προμηθειών του ομίλου.

Η Greenhill μέσω του νομικού της εκπροσώπου κ. Βενιέρη δήλωσε την καταψήφιση της πρότασης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου καθώς δεν εμπιστεύεται τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας. Υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχει σχέδιο για την εταιρία, κάτι που συνέβη και κατά την προηγούμενη πρόταση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από την παρελθούσα ηγεσία.

Ωστόσο, ο κ. Βενιέρης σημείωσε ότι αν εγκριθεί με νόμιμες διαδικασίες η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τότε θα συμμετάσχει η Greenhill ακόμη και για την κάλυψη αδιάθετων ποσών.

Από την πλευρά της Penamoaro μέσω του δικηγόρου κ. Μπρέγιαννου αμφισβήτησε τη δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων ρευστότητας με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και εκτίμησε ότι σύντομα οι μέτοχοι θα κληθούν να επανέλθουν με νέα πρόταση. Η Pemanoaro πρότεινε επίσης να πουληθεί ο τομέας των ΑΠΕ του ομίλου.

Ο εκπρόσωπος της Reggeborgh κ. Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το μέλλον και το αύριο της Ελλάκτωρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter