«Επιτελική» γκάφα Χαρδαλιά: Ανακοίνωσε lockdown σε… λάθος περιοχή

Κι όμως… συνέβη. Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε lockdown σε λάθος περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενέταξε τη Χάλκη Δωδεκανήσου στις περιοχές όπου από το πρωί του Σαββάτου θα ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα. «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες, ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα», ανέφερε συγκεκριμένα, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου στις τοπικές αρχές!

Μετά τις ανακοινώσεις, ο δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως έχει τεθεί ζήτημα επιδημιολογικής επιτήρησης, δηλώνοντας λίγη ώρα αργότερα στη «Δημοκρατική» ότι έχει γίνει λάθος, καθώς στο νησί δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα!

«Δεν είναι η Χάλκη Δωδεκανήσου που μπαίνει στο βαθύ κόκκινο αλλά η Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ», σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, συμπληρώνοντας μάλιστα πως: «δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Μίλησα με όλους, από το Ιατρείο μέχρι την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου. Έχουμε εμβολιαστεί σχεδόν όλοι και αποκλείεται να έχουμε 6 κρούσματα».

Πλέον, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας τρέχουν για να… μαζέψουν τη «γκάφα» και να διορθώσουν τη σχετική ΚΥΑ, ούτως ώστε να γίνεται αναφορά στη Χάλκη Λάρισας…