Ευρωπαϊκή Ένωση και Ερντογάν χάθηκαν στο πρωτόκολλο!

Photo: George Loverdos

Όλα μπορεί να γίνουν με τον Ερντογάν εκτός του να τον βάλουν στη θέση του. Το παιχνίδι το παίζει μια χαρά, αιώνες διπλωματίας ισορροπιών, εκβιασμών και πολιτικών παιχνιδιών που θα τα ζήλευε και ο Μακιαβέλι!

Με μια ισχυρή παρουσία, σε ένα σημείο του πλανήτη που θεωρείται κομβικό, η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της και δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα ως εδώ.

Η διπλωματία και η πολιτική είναι γεμάτη από τέτοια παιχνίδια που βέβαια δεν σημαίνουν πως τα αποτελέσματα κινούνται σε γραμμή υπέρ των πληθυσμών και των λαών τους. Συχνά(πάντα) επωφελούνται οι ισχυροί τους, οι κάστες, οι οικογένειες που βρίσκονται στην εξουσία, πολιτική και οικονομική, άσχετα αν έχουν πιστοποιητικά δημοκρατικότητας ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή αν τηρούν χάρτες και τέτοια τερτίπια.

Συχνά δεν γίνεται τίποτα από όλα αυτά, πέραν του ότι οι ισχυροί συσσωρεύουν στις τσέπες τους εις βάρος των αδυνάτων.

Αν καμιά φορά και οι αδύνατοι επωφελούνται, αυτά συνήθως είναι παράπλευρα ψίχουλα.

Λαϊκισμοί θα πείτε, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα, αν δεν τηρήσεις λεκτικό αστικό πρωτόκολλο.

Η Τουρκία παίζει το χαρτί της, έχει μετατραπεί σε δικτατορία, σε ένα κράτος που μειώνει συνεχώς τη θέση των γυναικών είτε βρίσκονται από τη μία πλευρά του Βοσπόρου, είτε από την άλλη.

Μειώνει βέβαια και κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατικών θεσμών, διαφάνειας και ό,τι άλλο θέλετε.

Έτσι γίνεται με όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Και ενώ όλοι ψιλοκλαίγονται για του που το πάει η Άγκυρα, ενώ έχει όλα τα μέτωπα ανοικτά, ενώ της κάνουν τα χατήρια και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε, έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις αφού το χρήμα των λίγων παίζει το σημαντικότερο ρόλο, ήρθε να γίνει ντόρος για έναν καναπέ!

Κυρώσεις θέλαμε, κυρώσεις δεν είδαμε, εκβιασμούς έκανε ο Ερντογάν προς την Ε.Ε., προς τις ΗΠΑ, προς τη Ρωσία, έβρισε τον Μακρόν… αλλά ήταν μέρα Δευτέρα και είχαμε δουλειές.

Φύλλο δεν κουνήθηκε πέρα από μεγαλοστομίες… και δάκρυα για να δείξουμε στα πλάνα των ειδήσεων.

Τα πάνω-κάτω έφερε και με τη Λιβύη , κοιμόταν ο μισός κόσμος, να μην πούμε και ολόκληρος…

Αλλά εκεί που μας πόνεσε ήταν που δεν βρέθηκε η τρίτη καρέκλα για την πρόεδρο της Κομισιόν…

Και θα μου πείτε, ναι, πρόσβαλε στο πρόσωπό της τις γυναίκες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ό,τι άλλο θέλετε…

Σωστά, μαζί σας…

Αλλά πριν προλάβει να προσβάλει την φον ντερ Λάιεν είχε προσβάλει εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπινα όντα αλλά κανείς δεν μίλαγε…

Καληνύχτα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader