ΗΠΑ: Νέο βίντεο-σοκ με αστυνομικούς να φορούν χειροπέδες σε 5χρονο αγόρι (Video)

Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο από ενσωματωμένη σε αστυνομικό κάμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, δείχνοντας αστυνομικούς να φορούν… χειροπέδες σε 5χρονο παιδί αφροαμερικανικής καταγωγής επειδή έφυγε από το σχολείο του!

Τα πλάνα δείχνουν δύο αστυνομικούς της πολιτείας του Μέριλαντ να βάζουν χειροπέδες και να απειλούν τον 5χρονο σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου του 2020.

“Άκουσέ με. Πόσο χρονών είσαι;” ρωτά ένας από τους δύο αστυνομικούς το παιδί που τους απαντά; “Πέντε”.

“Πέντε; Νιώθεις ότι μπορείς να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου;” το ρωτά ο αστυνομικός. “Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις;” Το παιδί αναστατώνεται, και λίγο μετά και αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει. Η αστυνομία οδηγεί το αγόρι στο πίσω μέρος του περιπολικού αυτοκινήτου και οι φωνές συνεχίζονται. “Καλύτερα να σταματήσεις”, λένε οι αστυνομικοί στο αγόρι. Οι αστυνομικοί λένε επανειλημμένα στο παιδί ότι είναι “κακό” και πρέπει να ξυλοκοπηθεί. “Σε χτυπάει η μαμά σου; Σε χτυπάει η μαμά σου; Θα σε χτυπήσει σήμερα”, ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς.

Όταν το αγόρι δεν σταματά να κλαίει, ένας αστυνομικός φωνάζει μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπό του. Αργότερα, μετά τη συνάντηση του παιδιού με τη μητέρα του, ένας αστυνομικός βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και το τοποθετεί στους καρπούς του μικρού αγοριού. “Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν; Αυτά είναι για άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν”, λέει αστυνομικός στο αγόρι.

Η μητέρα του αγοριού υπέβαλε αγωγή κατά της κομητείας του Μοντγκόμερι, των δημόσιων σχολείων του Μοντγκόμερι, και της αστυνομίας της κομητείας, ζητώντας αποζημίωση για ψυχολογικά τραύματα που προκλήθηκαν στο παιδί. Οι δυο αστυνομικοί παραμένουν προς το παρόν εν ενεργεία.

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

15/04/2021, 20:29