Ηχηρή απάντηση στους δρόμους ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο (Photos – Video)

Ηχηρή απάντηση στους δρόμους ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο (Photos – Video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Σωματεία, φορείς, πολίτες, νέοι και νέες βρίσκονται στους δρόμους δίνοντας δυναμικό παρών με σκοπό την διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων τα οποία καταπατά το νομοσχέδιο – «έκτρωμα» του Κωστή Χατζηδάκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.  «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00

 

Σε κλοιό συγκεντρώσεων και η Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι συγκεντρώσεις που ακολουθούν

-16.00 στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τον κατά τόπο Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών
-17.00 είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.
την ίδια ώρα (17.00) στην πλατεία Κολοκοτρώνη είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
-18.00 προστίθενται στο Σύνταγμα οι κινητοποιήσεις στις οποίες καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν μέσω στάσεων εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μετρό και το τραμ, η λειτουργία τους θα περιοριστεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Τετράωρη παντραπεζική πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε για σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Κάλεσμα της ΠΝΟ για περιφρούρηση της απεργίας

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Στάση εργασίας και στα ΜΜΕ

Χωρίς ειδήσεις θα κυλήσει το τετράωρο 14:00 – 18:00 την Τετάρτη, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προκήρυξαν στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter