Η Γιαννάκου αποδόμησε πλήρως το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Η Γιαννάκου αποδόμησε πλήρως το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια παρουσιάστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία τόνισε πως το σχέδιο νόμου όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα.

Τις ριζικές διαφωνίες της διατύπωσε η κ. Γιαννάκου σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο έχει εγείρει σφοδρές αντιδράσεις από διαζευγμένους γονείς, γυναικείες οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι και η Όλγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε κατά, ενώ έντονη είναι η φημολογία στους διαδρόμους της Βουλής πως κι άλλη βουλευτής της πλειοψηφίας αναμένεται να γνωστοποιήσει την αντίθεσή της.

«Οι αποφάσεις δεν πρέπει να ρυθμίζονται άκαμπτα και οριζόντια. Σολομώντειες λύσεις δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού διότι τα παιδιά δεν αποτελούν μαθηματική εξίσωση» είπε αρχικά η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε πως παρά τη θετική επιδίωξη, το σχέδιο νόμου εγείρει πρακτικά ζητήματα.

Ξεκαθάρισε δε ότι θα κάνει χρήση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για να καταθέσει τις αντιπροτάσεις της και να μην κατηγορηθεί από τον Κ. Τσιάρα για στείρα κριτική.

Διαφωνεί με 6 άρθρα

Από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου, η βουλευτής της συμπολίτευσης παρέθεσε την αντίθεσή της με 6. Πρόκειται για τα άρθρα 5, 7, 11, 12, 13 και 14, με την πρώην υπουργό να επισημαίνει –μεταξύ άλλων- ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την επιμέλεια του παιδιού θα επιφέρουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από όσες προκαλούνται με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ανέφερε, επίσης,

«Πιστεύω ότι η ρύθμιση της επιμέλειας πρέπει να αποφασίζεται με κριτήριο του συγκεκριμένου κάθε φορά παιδιού χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτική νομοθετική ρύθμιση συνεπιμέλειας, ούτε υποχρεωτικός διαφορετικός χρόνος διαμονής των παιδιών με καθέναν από τους γονείς» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακατάλληλοι και οι δύο γονείς.

Στηλίτευσε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο εισάγεται η «εναλλασσόμενη κατοικία». «Και αυτό κύριε υπουργέ δεν μπορείτε να το διαψεύσετε», ήταν η ευθεία βολή της προς τον Κ. Τσιάρα, υπογραμμίζοντας πως το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί πρέπει να είναι σταθερό.

«Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει κοινωνική σύγκρουση»

Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως ο υπουργός οφείλει να δεχτεί τις παρατηρήσεις της γιατί το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει κοινωνική σύγκρουση. «Διότι το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει την ενασχόληση και τη γνώση πλήθους κόσμου. Εκτός από τους φορείς και σε ατομικό επίπεδο…» εξήγησε και κατέληξε λέγοντας πως μέσω των συγκεκριμένων ρυθμίσεων θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα ήδη υπάρχουν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter