Η κυβέρνηση παραδέχτηκε τελικά ότι εμβολιάζει πληρώματα κρουαζιερόπλοιων – Παραμένουν τα ερωτηματικά για τους επιβάτες

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε τελικά ότι εμβολιάζει πληρώματα κρουαζιερόπλοιων – Παραμένουν τα ερωτηματικά για τους επιβάτες
Κρουαζιεροπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτό αρχείου)

Τρεις ημέρες μετά και ενώ οι καταγγελίες για εμβολιασμούς επιβαινόντων στα κρουαζιεροπλοια καθημερινά πληθαίνουν, την απάντηση στην αποκάλυψη του documentonews.gr δίνουν τελικά κύκλοι του υπουργείου Υγείας.

«Η δράση αφορά αποκλειστικά πληρώματα κρουαζιερόπλοιων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Η εμβολιαστική θωράκιση των προορισμών ήταν και η βασική φιλοσοφία του εμβολιασμού των νησιών στο πλαίσιο της επιχείρησης “Γαλάζια Ελευθερία”» εξηγούν.

Είναι προφανές ότι αυτή η διαδικασία – ο εμβολιασμός δηλαδή όλων των πληρωμάτων διαφόρων εθνικοτήτων που θα έρθουν στην χωρά μας -δεν θα είχε γίνει γνωστή αν δεν την είχε αποκαλύψει το documentonews.gr την ώρα μάλιστα που τα εμβόλια είναι γνωστό ότι δεν περισσεύουν.

Διαβάστε επίσης: Ο Θεμιστοκλέους αδειάζει Μητσοτάκη και παραδέχεται ότι… δεν είναι όλα ρόδινα στην εμβολιαστική διαδικασία

Επίσης είναι απορίας άξιο πως γι’ αυτή την συμφωνία η κυβέρνηση δεν «αυτοθαυμάστηκε» αλλά όπως φαίνεται προσπάθησε να την κρατήσει κρυφή.

Είναι επίσης περίεργο πώς οι κύκλοι του υπουργείο Υγείας έδωσαν μια απάντηση – έστω και με καθυστέρηση – που σημαίνει ότι γνώριζαν το θέμα ενώ όταν καλέσαμε τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αναζητώντας απαντήσεις, εκείνος μας είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και έκλεισε βιαστικά το τηλέφωνο γιατί ήταν απασχολημένος.

Να υπενθυμίσουμε πάντως οτι μετά το χθεσινό δημοσίευμα ήρθαν στο documentonews.gr και άλλες καταγγελίες για μετακινήσεις προς εμβολιαστικά κέντρα με τουριστικά λεωφορεία στα οποία επέβαιναν άτομα που η ηλικία τους δεν θα επέτρεπε να είναι πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου καθώς ήταν ηλικιωμένοι.

Παράλληλα ακόμα μια καταγγελία στο documentonews.gr αναφέρει ότι το Σάββατο στις 4 το απόγευμα τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας προκειμένου να εμβολιαστούν.

Μάλιστα οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άκουγαν τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να διευκολύνουν την κυκλοφορία να λένε «έρχονται οι τουρίστες».

Η δημοσιογραφική μας έρευνα συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς στα κρουαζιερόπλοια

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η κυβέρνηση εμβολιάζει όσους έρχονται με κρουαζιερόπλοια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter