Πρόκληση: Η Μαρέβα ανακαινίζει το Μαξίμου και ο Κυριάκος αγοράζει νέο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Πρόκληση: Η Μαρέβα ανακαινίζει το Μαξίμου και ο Κυριάκος αγοράζει νέο πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Πηγή: Architectural Digest

Ταξίδια, ανακαινίσεις, αγορές VIP αεροσκαφών είναι τα θέματα που κυριαρχούν όπως φαίνεται στην ατζέντα του πρωθυπουργικού ζεύγους την ώρα που η χώρα υποφέρει από τα συνεχόμενα ανοιγο-κλείσε της οικονομίας, τις σοβαρές ελλείψεις στο ΕΣΥ και τους χιλιάδες θανάτους από την πανδημία.

 

 

Πηγή: Architectural Digest

 

Σε μια περίοδο που απαιτείται ριζική αναβάθμιση του ΕΣΥ, η Μαρέβα Μητσοτάκη ως άλλη «Πρώτη κυρία» αποφάσισε να μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε… Λευκό Οίκο αναλαμβάνοντας αποκλειστικά την ανακαίνισή του.  Ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό της ταλέντο και γεμάτη υπερηφάνεια για το κατόρθωμά της η Μαρέβα θέλησε να μας κάνει και πάλι υπερήφανους ανοίγοντας τις πύλες του Μαξίμου και παρουσιάζοντας στο περιοδικό Architectural Digest την ανακαινισμένη δυτική πτέρυγα του Πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη η οποία βρήκε καλή ευκαιρία μέσα στην πανδημία να ανακαινίσει το Μαξίμου την ίδια ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι αναγκάζονταν επί μήνες να ζήσουν με τα 534 ευρώ της αναστολής, χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους και δεκάδες ασθενείς πέθαιναν εκτός ΜΕΘ μιας και η κυβέρνηση θυμήθηκε να ανακαινίσει το Μαξίμου αλλά όχι και το σύστημα υγείας που συνεχίζει να υποφέρει από τις σοβαρές ελλείψεις.

 

Πηγή: Architectural Digest

 

Η Μαρέβα έσπευσε βέβαια να προλάβει το… κακό και ξεκαθάρισε την εντολή που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν του είπε για την ανακαίνιση. «Κάνε ό,τι σου αρέσει», της είπε ο ηγέτης μας, ενθουσιασμένος από την ιδέα της, «αλλά πρόσεξε να μην κοστίσει ούτε σεντ στο ελληνικό κράτος» χωρίς βέβαια να είναι ξεκάθαρο από που προήλθαν τα χρήματα αυτά.

Πηγή: Architectural Digest

Όπως επίσης η ίδια εξομολογείται την ανακαίνιση ανέλαβε μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές που δούλεψε για την αποκατάσταση τριών αιθουσών: της αίθουσας συσκέψεων, του χώρου υποδοχής και του γραφείο του Πρωθυπουργού. Για τη διακόσμηση των χώρων ζητήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα να δανείσουν έργα τέχνης για μια περίοδο δύο ετών. «Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες» δήλωσε στο περιοδικό Architectural Digest.

Πηγή: Architectural Digest

 

Και αφού ανακαίνισε το εσωτερικό σειρά έχει τώρα ο εξωτερικός χώρος, όπου συχνά οι ξένοι αξιωματούχοι που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα προσκαλούνται για πρωινό.

Πηγή: Architectural Digest

Κι άλλο VIP αεροσκάφος;

Τα οικονομικά ξανοίγματα του πρωθυπουργικού ζεύγους δεν μείνανε όμως στην ανακαίνιση του Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη VIP αεροσκάφους ,το οποίο θα προστεθεί στα τρία που ήδη που διαθέτουμε.

Την ώρα λοιπόν, που αποφάσεις για ουσιαστικά ζητήματα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων καθυστερούν η κυβέρνηση φαίνεται πως είδε μια μεγάλη ευκαιρία την οποία και είπε να αρπάξει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει βάλει στο μάτι ένα αεροσκάφος Falcon 7X, της γαλλικής Dassault. Είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.  Η Dassault πρότεινε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αεροσκάφος Falcon 7X στην ελληνική κυβέρνηση σε τιμή 22 εκατομμυρίων ευρώ , από τα 36 εκατομμύρια που κοστίζει καινούργιο. Οι διαδικασίες προχωρούν και όπως λένε οι πληροφορίες η απόκτηση του Falcon 7X θα ενταχθεί στο «πακέτο» της αγοράς των Rafale, περίπου ως «αντισταθμιστικό» ώστε να μη μας φανεί και το κόστος του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter