Η παραπληροφόρηση των Ελληνικών ΜΜΕ

Η παραπληροφόρηση των Ελληνικών ΜΜΕ

Φέρνουν στα μέτρα Μητσοτάκη ακόμη και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μαδρίτη…

 

H Αγιούσιο του Λαικού κόμματος η οποία κέρδισε τις εκλογές στη Μαδρίτη είναι η “επαναστάτρια του lockdown”. Θα μπορούσε κάλλιστα κάνεις, χωρίς μεγάλη δόση υπερβολής, να την χαρακτηρίσει αρνήτρια και ψεκασμένη. Κράτησε μάλιστα ανοιχτή την εστίαση, τις καφετέριες και τα μπαρ παρά το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η περιφέρεια της Μαδρίτης από την covid-19 οδηγώντας σε παραίτηση τον επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας. Για πολλούς αυτό ήταν η βασική αιτία της νίκης της.

Επί της ουσίας είναι η Τραμπική ευρωπαϊκή εκδοχή όπου μεταξύ άλλων οργάνωσε διαδηλώσεις ενάντια στην κεντρική κυβέρνηση PSOE – Podemos με βασικό σύνθημα «Ελευθερία» και «Όχι στον κομμουνισμό»!

 

Και όπως γίνεται πάντοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις η συμμαχία της με το Vox των φρανκιστών θα εδράζεται σε ένα κοινό πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων στην περιοχή.

Για όσους σπεύδουν εύκολα να υιοθετήσουν την εκδοχή της ήττας να γράψω απλά ότι οι Podemos αύξησαν κατά τρεις μονάδες τα ποσοστά τους και τις έδρες τους από 7 σε 10. Η αποχώρηση Ιγκλέσιας είναι άλλο θέμα συνέχεια της ακατανόητης αποχώρησής του από το υπουργείο και την συγκυβέρνηση με το PSOE. Όσο για τη δεύτερη θέση την κέρδισε το Más Madrid το οποίο, μαντέψτε, προέρχεται από διάσπαση των Podemos. Αυτό τα ημεδαπά ΜΜΕ βάφτισαν ήττα και μάλιστα συντριπτική!

Για να βοηθήσω τα ημεδαπά ΜΜΕ αν ψάχνουν ντε και καλά μια συντριπτική ήττα ας την αναζητήσουν στους φιλελεύθερους Θουδαδιάνος οι οποίοι όχι μόνο δεν μπήκαν στην τοπική βουλή αλλά απώλεσαν 26 ολόκληρες έδρες παίρνοντας ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

 

Την Κυριακή στο Documento θα έχουμε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter