Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει για εκτροπή τον πρύτανη του ΑΠΘ

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει για εκτροπή τον πρύτανη του ΑΠΘ

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον Πρύτανη  του ΑΠΘ Νικ. Παπαϊωάννου, επειδή απέστειλε στην Αστυνομία έγγραφο με τα ονόματα των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων.

Στην ανακοίνωση της η Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

Η ακαδημαϊκή κοινότητα παρακολουθεί άναυδη τον εκτροχιασμό του Πρύτανη ΑΠΘ, που διαβίβασε προς τους προέδρους των Τμημάτων και την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής έγγραφο του Γραφείου Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας), με το οποίο ζητούσε να σταλούν τα ονόματα των εκλεγμένων «προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων». H πράξη του συνάδει με αλήστου  μνήμης πρακτικές, ενώ υπερβαίνει τα όρια της εκτροπής και συνιστά πλήρη απαξία του θεσμού του Πρύτανη. Η ανάκληση του εγγράφου, μετά το σοκ και τον αποτροπιασμό που προκάλεσε, δεν διαφοροποιεί καθόλου τη βαρύτητα της πράξης.

Η αποστολή του εναρμονίζεται με τον κατασταλτικό σχεδιασμό του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Τον ίδιο σχεδιασμό αδιαφάνειας και καταστολής υπηρετεί ο ορισμός της Επιτροπής Ασφαλείας εν κρυπτώ και παραβύστω από το Πρυτανικό Συμβούλιο, χωρίς την υποχρέωση η σύστασή της να δημοσιοποιηθεί στη Σύγκλητο και στην λοιπή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι συνθήκες αυταρχικής διακυβέρνησης και έκτακτης ανάγκης που έχουν παγιωθεί δυναμιτίζουν τη συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ και οδηγούν στην αναγκαιότητα για την εκλογή νέου ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ). Ενός ΔΣ, που με νωπή νομιμοποίηση θα κληθεί να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καλεί το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ να αναλάβει τώρα τις πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Άλλωστε, ποια η σκοπιμότητα της καθυστέρησης της εκλογικής διαδικασίας όταν το υπάρχον ΔΣ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα μεταφέροντας απλά τις απόψεις των Πρυτανικών Αρχών, ενώ η νόμιμη θητεία του λήγει στις 30 Ιουνίου;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter