Θριάσιο: Από τις αρχές Μαρτίου είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους το υπουργείο (έγγραφα)

Θριάσιο: Από τις αρχές Μαρτίου είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους το υπουργείο (έγγραφα)
Φωτογραφία αρχείου

Από τις αρχές Μαρτίου είχαν ενημερώσει το υπουργείο Υγείας αλλά και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας. Πρόκειται για το νοσοκομείο του οποίου το Σωματείο Εργαζομένων κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γίνεται λόγος για «επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας» και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες τους.

Στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι εργαζόμενοι επισήμαιναν πως από τις 3 Μαρτίου είχαν ενημερώσει εγγράφως τόσο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και τον αναπληρωτή του Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τους Διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το documentonews.gr δημοσιεύει τα δύο έγγραφα. Το πρώτο έχει ημερομηνία 3 Μαρτίου και κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τους Δημάρχους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων. Σε αυτό οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως «το Θριάσιο αδυνατεί να νοσηλεύσει με ασφάλεια τους ασθενείς COVID-19, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της συστηματικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του ΠΔ 102/2020 για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», όπως ο SARS-COV-2». Μάλιστα παραθέτουν μία σειρά από αριθμούς και στοιχεία που δείχνουν αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφετέρου ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή

Μερικές μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου το Σωματείο των Εργαζομένων απέστειλε και νέα επιστολή τόσο προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και τους επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ και του Θριασίου.

Σε αυτή οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως «δεκάδες ασθενείς με COVID νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, όπου τα πρόσφατα θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους έχουν ξεπεράσει τα δεκαπέντε, αλλά κυβέρνηση κα 2η ΥΠΕ αρνούνται την ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και την αποσυμφόρηση μέσω επίταξης ιδιωτικών κλινικών».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή

Τελικά μόλις χθες οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι καταθέτουν αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κάνουν λόγο για πιθανές «ποινικές ευθύνες» των αρμοδίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter